Pitanje nedelje

Koji su najbolji karavani ikada prozvedeni?

pitanje_nedelje_odgovorPostavili smo vam pitanje za pitanje nedelje na koje je većina vas dala isti odgovori. Odluka o prvom i drugom mestu bila je laka. Međutim, za preostala mesta borili su se malobrojni predlozi koji su bili isto tako zanimljivi kao i proizvodi sa oznakama RS. Evo vaših odgovora na pitanje koji su najbolji karavani ikada prozvedeni.
pitanje_nedelje_karavani_bud3_1010. VW Passat B3/B4 1.9 TDI – Kako i kada je nastao nadimak „Krompirwagen“ nije poznato, ali nekako se najlakše vezuje za ovaj model. Neki će to shvatiti kao sprdnju, ali taj auto može da preveze sve. Ali sve! I pri tome je neuništiv. To ovaj auto čini jednim od najboljih karavana – njegova svrha je da služi gazdu i on to besprekorno radi…

pitanje_nedelje_karavani_bud3_99. Opel Insignia OPC – Bez obzira što nije niti diskretna, niti ružna, niti spora, ova Insignia zabeležila je samo jedan glas. Zašto? Da li Opel, koji je inače uvek imao vrlo prostrane i praktične karavane, ne može da se izdvoji i izbori sa predrasudama koje ga muče na Balkanu? Meni recimo na pamet pada i Omega MV6, kao primer pravog, muškog, ogromnog karavana.

pitanje_nedelje_karavani_bud3_88. Saab 9-3 – Bio to Volvo ili Saab, šveđani znaju da naprave vrlo dobar karavan. Svojevremeno sam i ja u svom vlasništvu imao Saab 9-5 karavan. Mogu slobodno da kažem da je to auto u kome sam se osećao najposebnije u odnosu na sve automobile u kojima sam sedeo ili posedovao. Verujem da je isto i u Volvou. Šta je to što u njima što izaziva taj osećaj nikada mi nije bilo jasno, ali su se svi saputnici osećali isto. Još ako je Aero… Svaka čast za Srđana koji je predložio ovaj model.

FX32N017. Mitsubishi Legnum/Galant VR-4 – Ali niko da se seti Subarua? Dobro, onda ovaj Galant. Nije ni to loš izbor. Ali niko da se seti Subarua? I ovaj Mitsubishi je snažan i solidan auto. Ali niko da se seti Subarua? Bilo ih je dosta u Evropi (za razliku od Subarua), recimo pet! Ali niko da se seti Subarua? Sramota, niko da se seti Subarua?

pitanje_nedelje_karavani_bud3_66. Oldsmobile Vista Cruiser 442 – Naš lokalni Amerikanofil, Vukašin Herbez, predložio je jedan auto koji sam i očekivao da se nađe na listi. Američki karavan koji bi u evropi bio više muscle car, nego karavan, dok je preko bare to još jedan u nizu velikih automobila. Mislim da je skoro 7.5 litrara radne zapremine V8 motora dovoljno za ovu listu? Go big or go HOME! Samo, gde je tu Dodge Magnum SRT8 gospodine Herbez?

pitanje_nedelje_karavani_bud3_55. Volvo 850 T5R – Naizgled neprimetan, ovaj ultra-mega-giga nagruvani Šveđanin bio je napakovan do zuba. LSD diferencijal, vrhunsko oslanjanje, petocilindrični turbo motor sa 250 KS i heavy-duty manualni menjač za nas na starom kontinentu i karavan verzija za ljude sa velikom listom potrepština za zimnicu.

pitanje_nedelje_karavani_bud3_44. Mercedes CLS Shootingbrake – Pokušaj Mercedesa da nam ponudi kvazi shootingbrake karoseriju u obliku CLS karavana je prilično jadan i u potpunosti u duhu današnjeg trenda da sve klasične nazive osakate. Doduše, ako CLS posmatramo samo kao karavan, imamo jedan predivan primerak ispred sebe. Još ako iz računice izuzmemo 2008. Maserati Bellagio Fastback (koji je rađen po narudžbini i u maloj seriji), Mercedes je napravio jedan od najlepših karavana svih vremena.

pitanje_nedelje_karavani_bud3_33. Alfa Romeo 159 Sportwagon – Četvrtoplasirani CLS je jedan od najlepših karavana, ali može samo da klekne pred Alfom. Sigurno najlepši karavan na svetu. Ne znam šta više da pišem i kažem. Ajde ti, kad si tako pametan, reci mi koji je auto lepši? Nije sve u lepoti? Jeste. Kada je Alfa 159 u pitanju, sve joj ostalo opraštam. Bravo za Miloša koji ju je prvi predložio.

pitanje_nedelje_karavani_bud3_22. Audi RS6 – Ako hoćeš uber-brz, uber-prostran i uber-pouzdan karavan onda je to to. Odeš u Audi, pukneš jednu stotku sa tri nule i brži si od svega sto se kreće ulicama ove planete. Jeste bezličan i nemaštovit, ali sve to zaboraviš kada znaš kakvu snagu imaš pod desnom nogom. Brutalan.

pitanje_nedelje_karavani_bud3_11. Audi RS2 Avant – Iako ovaj auto nosi ime Audi, malo toga na njemu je rezultat rada njihovih inženjera. Baza za ovaj automobil je dobro poznati Audi 80, a ostalo je rezultat rada ludaka iz Porschea. Automobil je i sklapan kod istih tih ludaka. U vreme kada je proizveden, bio je brži od 0-50 km/h od McLaren-a F1 i šampionskog bolida Formule 1. Any questions?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 komentar

  • A E34 M5 Touring? A E60 M5 Touring? Ljudi, eeej…
    Medine AjeMGejeve da ne pominjem… W210 E60 AMG na primer…

    Galant VR4! Pih!

    😀