Track Day

Navak – Track days

Napokon i u našem gradu – vašar! Dugo vremena se pričalo, svi su pomno pratili i napokon smo dočekali prvu, pravu stazu u Srbiji koja je namenjena obukama vožnje, kao i nama, entuzijastima i zaljubljenicima u automobile i auto-moto sport. Naravno, reč je o, sada već dobro poznatom, centru NAVAK u Subotištu.
U sredu, 5. oktobra, pozvani smo da prisustvujemo, sa još stotinak ljudi, predstavnika zvaničnih klubova i foruma, prezentaciji i zvaničnom puštanju u rad ovog autodroma. Gospoda Alvirović držala su prezentaciju za vreme za koje su nam prikazali koje su sve namene ove staze, kao i da su pri njenoj izgradnji i osmišljavanju vodili računa o njenoj multi-funkcionalnosti, tako da ona nema samo jedan oblik, već se, po potrebi, njena konfiguracija može izmeniti. Govorilo se i o bezbednosti i pravilima koja važe na stazi, a naravno bilo je reči i o ceni iznajmljivanja.
Kako su prezentaciji prisustvovali predstavnici klubova, entuzijasti, taj poslednji deo – cena, najviše je bio usmeren ka njima. Mišljenja o vlasnicima staze su šarenolika, ali posle srede niko ne može reći da nisu dobro uradili svoj domaći zadatak, pošto su ponuđene cene „sportske“, da ne kažemo vrlo primamljive za sve entuzijaste.Sama pista je završena, ali su ostali da se završe „grubi“ radovi, tj. da se naprave ivičnjaci, zone izletanja, tribine, a to je sve rečeno da će biti gotovo za sledeću sezonu… Sada dolazi deo zbog koga su svi, zapravo, i došli – prvi, probni, izlazak na stazu. Automobili su podeljeni u nekoliko grupa, poređani i pušteni da provozaju par krugova kako bi osetili užitak koji pruža vožnja po pisti. Više informacija o samoj stazi možete naći na oficijalnom sajtu NAVAK – Track day.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 komentara

  • wtf? zar nisi otiso pre jugica? :O

  • Pa krenuo sam pre nego što su oni izašli, ali sam ostao da okinem koju sliku kada su već bili na stazi 😉

  • Ladno te uopste nisam snimio 😀 ja mislio ti otiso xD

  • Nisam znao da ste uveli chat na blog…

  • Cene ok? Kako to? 🙂
    Ovo je preskupo i za pravu trkačku stazu, a kamoli za ovo…