Draga saveta

Draga Saveta – RS ili GT

Draga_saveta_bud3.net_ (7)Tokom našeg rada na ovom sajtu putem elektronske pošte dobijali smo raznorazne zahteve naše verne publike. Bilo je tu svega, od poziva u pomoć odbeglog nigerijskog prestolonaslednika koji ne zna gde da uloži svoje milionsko bogatstvo, do slikanja za prestižne časopise kao što je Playgirl i slični. Mi ipak, između ostalog, nastojimo da ne ukaljamo stečeni imidž izlaganjem našeg nagog tela u javnosti. Vremenom, u moru sličnih poruka, u naše prijemno sanduče je stigla poruka koju nismo mogli tek tako da zaobiđemo.

 
Neko je zapravo tražio naš savet. Prenosimo vam poruku u potpunosti:
 
Dragi Bud3ovci,
 
Moje ime je Mirko i živim u okolini Pećinaca kod Rume. Imam uspešan biznis i ne mogu da se žalim na to kako me život tretira. Ali ipak imam jedan problem koji bih želeo da podelim sa vama u nadi da ćete mi pomoći da ga rešim. Naime, ja sam u godinama i često noću idem u toalet. Šta da radim?
Šalim se, naravno. Moj problem je automobilske vrste. Moj sin Mlađa i ja smo do sada uvek zajedno putovali u Grčku na letovanje. Ali ove godine nam se ne poklapaju izabrani termini pa putovanje jednim autom nije moguće. A i vreme je da mom sinu kupim jedan pravi momački auto. Mnogo sam razmišljao i gledajući kako se kreću cene automobila po oglasima u Nemačkoj, moj izbor je pao na dva automobila: 2013 Renault Clio RS 200 i 2012 Toyota GT86. I tu sam stao, nisam znao kako da donesem konačnu odluku. Možete li mi pomoći?
 
Srdačan pozdrav,
Mirko
Draga_saveta_bud3.net_ (8)Poštovani Mirko,
 
Naravno da Vam možemo pomoći. Vama na raspolaganju stoji armija bud3ovaca spremnih da, zajedno sa nama, pomognu svakome ko ima automobilske nedoumice. Zbog toga, Vaše pitanje ćemo staviti na glasanje vrhovnog saveta publikuma koji će doneti odluku. Ali, pre toga, evo par informacija u vezi sa samim automobilima po principu „toplo/hladno“.
 

Renault Clio RS200

Draga_saveta_bud3.net_ (1)Toplo: Clio je već godinama najuticajniji hothatch na tržištu. Šasija je izuzetna, a turbo motor od 1.600 „kubika“ voli da se vrti. Odlikuje ga izuzetna snaga, veliki obrtni moment. Sve to se kontroliše putem automatskog menjača sa duplim kvačilom. Vaš mali može da šamara pedale iza volana kao pravi trkač. Napakovan je opremom i nećete biti uskraćeni kao kod konkurencije. A pored toga, vrlo je praktičan u odnosu na ovog drugog. Uživo je mnogo lepši i prava je pojava na ulici. Pošten momački auto za svaki dan.Draga_saveta_bud3.net_ (3)Draga_saveta_bud3.net_ (2)Hladno: Pouzdanost ovog automobila još uvek nije poznata, ali treba razmišljati o tome. Nešto tvrđe vešanje i kratak međuosovinski razmak ga ne čine udobnim, ali opet, ne lomi bubrege. Mesta na zadnjem sedištu skoro da nema, pa ne računajte na porodičnu vožnju u ovom automobilu. Automatski menjač je diskutabilan (i jedini) izbor za ovakvu vrstu automobila
 

Toyota GT86

Draga_saveta_bud3.net_ (4)Toplo: Pouzdanost je prva stvar koja Vam pada na pamet kada neko spomene Toyotu. Ali, kao što sami znate, ovaj auto je više od toga. Ovo je pravi sportski kupe sa motorom napred i pogonom pozadi. Svi hvale njegove vozne karakteristike. Mlađa će moći da impresionira devojke svojim vozačkim sposobnostima vozeći se „ukrivo“ kroz svaku krivinu. Čak i ako brzo potroši gume, neće morati da troši velike pare da kupi nove. GT86 je prava mala adrenalinska injekcija. Šta mu više treba?Draga_saveta_bud3.net_ (6)Draga_saveta_bud3.net_ (5)Hladno: Izgled ovog automobila ne impresionira na prvi pogled. A ni oprema nije tako bogata kao kod konkurenta. Moraćete malo više da se „otvorite“ da biste dostigli taj nivo. Motor ima snage, ali mu fali malo obrtnog momenta kako bi putovanje bilo manje stresno.
 
Da se mi nalazimo pred ovim izborom, izabrali bismo Renault. Možda Vas to iznenađuje, ali hothatch je u ovom trenutku, u ovoj zemlji, daleko veća zabava. Da biste uživali 86-ci, morate se malo više šetati, a to onda i nije rešenje. Zar ne? Ali, prepustićemo našoj stručnoj javnosti da odluči.
 

Autor: Vukašin Medić

 
[yop_poll id=“9″]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 komentar

  • Kakav izbor!? Nema izbora. Nešto što je prevashodno napravljeno da bude 1.5 DCI i Automobil koji je još na papiru zamišljen za uživanje i zabavu u vožnji. Motor napred, zadnja vuča, nisko težište, puno obrtaja – PRAVI IZBOR!