Vesti

Najsnažniji Ford ikada napravljen – Mustang Shelby GT500

Fordov odgovor na Camaro ZL1 (650ks) i Dodge Challenger Hellcat (707ks) stiže u vidu Mustang Shelby GT500 koji će iz svog superčardžovanog 5.2 litarskog V8 motora izvlačiti preko 700 konjskih snaga. A ako to nije dovoljno, iz Forda tvrde da će iznenaditi čak i vlasnike super-automobila. Jake reči, ali ne i bez potpore.

Pored izuzetno potentnog agregata, za koji ćemo tek saznati finalne cifre, iz plavog ovala su se potrudili da i ostale komponente isprate njegove performanse. Vešanje na primer. Pa će tako GT500 dobiti specijalno modifikovanu verziju Fordovog Magneride aktivnog vešanja, koje je u modelu GT350 pobralo vrlo pozitivne kritike. Ali ljubitelji “kutlače” će ostati razočarani. Manuelni menjač neće postojati ni kao opcija, novi Shelby će dolaziti isključivo sa sedmo-stepenim automatskim menjačem sa duplim kvačilom. Sve je podređeno performansama, pa tako i automatik koji pomaže da se ubrzanja do stotke završi za oko 3.5s, a četvrtina milje, odnosno 402m, pređe ispod 11s.

Masivna klješta sa šest klipova napred, a četiri pozadi, brinu se o zaustavljanju zajedno sa diskovima od 420mm, najveći disk među “amerikancima”. A u slučaju da se odlučite za Track Pack opciju, preko džinovskih klješta navlače se karbonske felne dimenzija 20×11.5” obuvene u Michelin Pilot Sport Cup 2 gumu. Podesivo GT4 krilo na gepeku, kao i ostali aero dodaci, pomažu da zadnji deo ostane zalepljen za put, a zahvaljujući njima GT500 ima izuzetno agresivan i napadan izgled. Baš kako volimo.

Pogledajte galeriju, ali i obavezno poslušajte kako Mustang Shelby GT500 zvuči, kao zver spremna za napad.

Autor // Vojislav Vujanić
Fotografije // NetCarShow

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *