Events

Jap Car Meet – 2015

jap_car_meet_2015_naslovna_1Kada ste poslednji put uradili nešto po prvi put? Da biste započeli „to“ nešto potrebno je da se stvori kritična masa i da se napravi prvi korak, a upravo tako je započela i ova priča. Skupila se grupa entuzijsta koja je odlučila da pod jednim „krovom“ okupi sve ljubitelje japanskih automobila, bez klupskih priča, bez nekih fiktivnih obaveza, bez brendova. Jedini uslov je bio da je automobil proizveden pod imenom japanskog proizvođača, i to je bila vaša ulaznica na prvi Jap Car Meet…

jap_car_meet_2015_naslovna_3Odabrana lokacija se ispostavila kao veoma dobra jer je mesta bilo za sve. Za tjunere, za stajlere, za stokerice…

jap_car_meet_2015_naslovna_5…kako za stare tako i za nove modele…

jap_car_meet_2015_naslovna_4Sve na jednom mestu, za svačiji ukus, na parkingu Ade Ciganlije, gde se skupilo oko 200 automobila svih proizvođača. A gosti su došli čak i iz Slovačke, pored komšija iz Makedonije, Crne Gore, Bugarske, Bosne i Hrvatske.

jap_car_meet_2015_naslovna_6Kako sve ne bi prošlo kao klasičan parking skup, organizovane su „car limbo“ i „beer pong“ igre, a svi posetioci su mogli da učestvuju u glasanju za najlepši automobil na skupu.

jap_car_meet_2015_naslovna_7jap_car_meet_2015_naslovna_7aCar limbo je izazvao najveće interesovanje, pošto su propozicije za ovu igru veoma jednostavne. Potrebno je da provezete auto ispod „šipke“ i da je ne oborite, a u svakom sledećem krugu graničnik se spušta. S tim da auto možete da opteretite koliko želite, sve dok su vam sva vrata zatvorena (mada su se tu pravili određeni ustupci, što ćete videti na fotografijama), pa su mnogi učesnici na razne kreativne načine slagali svoje saputnike unutar automobila…

jap_car_meet_2015_naslovna_2…do te mere da se povela priča da će se sledeći put organizovati takmičenje ko može da spakuje najviše ljudi u najmanji auto.

jap_car_meet_2015_naslovna_8Uprkos izuzetno toplom danu dobra atmosfera je potrajala do poslepodnevnih časova, kada su proglašeni pobednici igara, kao i automobil koji je skupio najveći broj glasova publike, a uručene su i simbolične nagrade u vidu merenja snage u BoboSport radionici, pranja u perionici Steam i paketa Eneos ulja. Kako vlasniku izuzetno sređene Tojote Selike TA22 nisu bile potrebne nagrade merenja snage i detaljnog uređenja automobila on ih je poklonio drugim učesnicima skupa.

jap_car_meet_2015_naslovna_9Kažu da se prvi mačići bacaju u vodu, a ako je ovo naznaka kakvi će budući Jap Car Meetovi da budu, ne možemo da dočekamo sledeći skup.

Autor // Vojislav Vujanić
Fotografije // Đorđe Bošković, Aleksandar Savin, Vojislav Vujanić, Stefan Šobot

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 komentar

  • sve je super, i slike, i automobili, i akcija
    samo fali ona crna honda crx i honda nsx i sve bi bilo savrseno