Events

Nihon Kuruma – 2016

Kako se zove onaj JDM skup na Zalužanima da vidim jel imaju GPS lokaciju dok nismo krenuli? Nikon Kavurma. Kako??? Nikon Kavurma? Ajde Nikon još i nekako, ali kakve veze kavurma ima sa automobilima… Nikakve, samo sam gladan. I tako krenusmo put Banja Luke, na prvi Nihon Kuruma (japanski auto u prevodu) skup.

Organizator skupa „MKM Racing“ iz Banja Luke je od starta zamislio da ovaj skup organizuje po uzoru na mnoge veće skupove ne samo po Evropi, već i po svetu. Zato su se odlučili da sam skup organizuju na moto-stazi Zalužani i u okviru njega naprave pravi dvodnevni događaj sa vožnjama po stazi (track day), takmičenjem za najlepši auto, stunt show, car cinema i naravno žurkom za sve učesnike i posetioce. Proveren i dobar recept.

I momci su se zaista oko svega potrudili, jer su prijave za učešće stizale u velikom broju iz svih okolnih zemalja, ali samo na jednu stvar nisu mogli da utiču… Na promenljivu vremensku prognozu. Tako je do dan pred skup za vikend najavljivana kiša, ali ona iako je pretila, na kraju je zaobišla samu lokaciju održavanja skupa. Oni koji se ne boje kiše došli su iz Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Honde su po običaju dominirale, makar u subotu, kada smo sa ekipom ShutoExpressWay foruma posetili skup. Ali kako to biva kada vas ogreje sunce i puste vas na stazu da se vozate u krug, gledate pod haube drugih automobila, felne i gume trećih… Pričate sa drugim car guy-evima… Dobre atmosfere nikako nije nedostajalo, što je i presudno za svaki skup koji na kraju okarkterišemo kao dobar. Do sledeće godine, sveže porcije banjalučkih ćevapa i novog „japanski auto“ skupa.

Autor // Vojislav Vujanić
Fotografije // Vojislav Vujanić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *