Predstavljanja

Citroenova renesansa – DS5

citroen_ds5_bud3_naslovna_13Da bismo sakrili oduševljenje Citroenom DS5 koje vlada u redakciji, odlučili smo da drugačije pristupimo opisivanju iskustva koje smo doživeli. Želja nam je bila da pitamo nasumičnog prolaznika šta misli o automobilu ispred sebe i da nam malo kaže o sebi kako bismo mi mogli da zaključimo kom tipu osobe se sviđa ovakav automobil. I, kao u kafani „Složna braća“, raznovrsnost karaktera je bila izuzetna. citroen_ds5_bud3_naslovna_1Momčilo Kajganić Kajgana, penzionisani amaterski bokser, ljubitelj Audi modela: Pa, znoooš kako. Zipa, Audi je tata i mama za sve ove napucane bemveje i one sa nišanom na ‘aubi. Jedan braćala iz kraja vozi Quattro i nema šta da ti kažem, znoš i sam kako to kida. Ali sad kad si me startov’o i pit’o za Citroen, mislio sam da te prvo nabodem, jer tako reagujem na sranja. Kapiram da si dobar dečko i da ti se omaklo, ono, nisi znao. Sad kad sam snimio taj DS5 o kom pričaš, mogu ti reći da sam napravio pravi potez kad ti nisam pustio čorbu. Baš je gotivan. Mis’im, daleko je od Audija… Mož krug po kraju da se javim likovima kod školskog? A?citroen_ds5_bud3_naslovna_17Evgenije Mitrović, ljubitelj baroknog pokreta, drži časove joge za decu i prati auto-svet: U 16. veku portugalski juveliri su koristili nepravilan dragi kamen nazvan „barok“. Dakle, iako mnogi mogu da zamere svašta ovom automobilu, on je i dalje dragi kamen u automobilskom svetu. Žalosno je i to što će ga neki nazvati „baroknim sudom“ i time ga proglasiti besmislenim, ja se, opet, ne bih složio. Ovaj automobil je perfektan primerak kako korišćenjem pravih ideja u pravom trenutku možete napraviti pravo remek delo. On je negacija gadnog retro stila koji je na kratko zavladao svetom. Bravo za Citroen i njihov prostorni gest – DS5!citroen_ds5_bud3_naslovna_14Svetlana Seka Nožić, urbani ljubitelj svega retro, student privatnog on-line fakulteta u Temišvaru, nekim čudom zna nešto o automobilima: Teoretičari mejnstrima su totalno opičeni i nerviraju me. Kad sam videla da pikiraju na onog finog novog Fiću, htela sam da im spajalicama zadam tegobu. Što su svi protiv tog oldskuler načina života? Gledam sada ovaj vaš auto i prosto mi se gade ti digitalni instrumenti i taj neki napadni anti-retro stil. Ne znam u čemu je fazon. Kako ne razumeju da je analogno uvek ispred digitalnog? Ništa mi se ne sviđa ovaj vaš monstrum oštrih linija… Jao što je mekana ova koža, je l’ prava?citroen_ds5_bud3_naslovna_23Posle ove ekskurzije, ukapirali smo da više nikada ne radimo ovakve stvari, već da mi lepo kažemo šta mislimo. I to bi izgledalo ovako:
Citroenova DS gama je trenutno zaokružena modelom DS5. On predstavlja vrhunac njihove renesanse koju proživljavaju putem ova dva slova. Šta reći? Svaka čast. Mnogi proizvođači koriste razna imena za oblik karoserije kako bi time opravdali svoju brljotinu. Citroen jednostavno ima DS5. I to se stvarno tako i oseća. Ovaj automobil je apsolutno savršen i jedinstven u svakom mogućem obliku. Ok, nema ništa tehnološki revolucionarno za Citroen. Pod haubom je dizel agregat i ima pogon na prednje točkove. Ali pakovanje je prevazišlo sva naša očekivanja. Ako želite kvalitet premijum klase, a ne želite da vas popreko gledaju, onda je ovaj auto najbolji odgovor današnjem stanju u društvu. Kapa dole za DS5.
citroen_ds5_bud3_naslovna_32Na kraju bismo se zahvalili firmi Torex i gospodinu Kuliću koji je muški izdržao naše maltretiranje po samom centru grada. Više nego drugarski.

Autor: Vukašin Medić

Fotografije: Vojislav Vujanić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *