Track Day

Bud3 Track Day – Novembar

Kakav fantastičan završetak sezone! Apsolutno smo ostali bez reči količinom učesnika i brojem ljudi koji nas je posetio u novembru. Vreme da ne pominjemo, jer prijatnih 15-ak stepeni, plavo nebo i sunce … Kao iz bajke.

Jutro smo započeli traženjem staze u magli, a dan završili paljenjem reflektora, ne bismo li videli gde vozimo! Kapacitet smo, iznova, u popunili. Broj novih osoba sa najrazličitijim voznim parkom nas je ponovo iznenadio, pa je asfaltom prodefilovalo sve od Juga do Porsche Cayenna. Bukvalno. Nišlije, novopazarci, novosadisti, rumci… Stari (i novi prijatelji) iz Bosne i Hercegovine. Đetići su zakazali, ali im pišemo opravdano.

Nijedna Alfa nije crkla! Iako je jedna izgledala kao da je bacila kašiku… Nije! Pa nam kvari statistiku od tačno 0 pokvarenih Alfi za sve ove godine. Sa druge strane, kako je dan odmicao, turbaći su počeli da dišu punim plućima, a još uvek dovoljno topla podloga dozvolila je da se jedan Focus ST spusti ispod magične granice za automobile sa prednjom vučom. Takođe činjenica da jedan SUV (Porsche Macan) može da se kreće po stazi, bude upraviljiv i pravi više nego solidno vreme, ostavilo nas je bez komentara. Jel ima neko Stelvio?

Ljubitelje japanskih klasika obradovala je Toyota MR2, druge generacije. Središnje postavljen motor u šasiji ne dužoj od kutije šibica. Izazov za vožnju? Iako su možda ovaj put karavani izostali, dva BMW M2 CS su bila prisutna na stazi, kao i Nissan Micra Turbo. A razni GTI-evi, ST-ovi, QV-ovi, AMG-ovi, RS-ovi, Kupre, pravile su društvo trojkama, šesticama, fiestama, đulijama… jer je zabava na četiri točka najbitnija.

Nikada neće prestati da nas fascinira količina pomoći koju jedni drugima pružamo, pa čak i nakon što nas na stazi ponese višak adrenalina. Uvek se nađe alat, kabl, vezica, a pre svega par ili dva ruku viška da pomognu drugu „na stazi“ u rešavanju problema. Publika takođe. Neverovatno je koliko vas dolazi da podrži svoje prijatelje i poznanike u njihovoj „zavisnosti“, a naročito pozdravljamo one koji dolaze porodično, sa budućim „oktanoglavcima“ (ako do tada sve ne bude na struju).

Poslednji bud3 Track Day u 2020. godini prošao je odlično. Ako do sada niste zaključili iz naših reči. U toj meri da smo do kasno u noć ostali da sumiramo utiske, ne samo od ovog, već i od cele sezone. Šta da vam kažemo osim „sledeće dve nedelje su ključne“, a sad svi nazad u svoje „pećine“. Imate vremena da šrafite do proleća.

Najbolja vremena – prepodne – 01 11 2020
Najbolja vremena – poslepodne – 01 11 2020

AUTOR // Vojislav Vujanić
FOTOGRAFIJE // Relja Gole, bud3.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *