Events

BMW Fan Skup, Leskovac – 2016

Vraćate se sa odmora u kolima pretovarenim dusecima i koferima, sve je tako mirno i tiho do trenutka kada vam se u retrovizorima pojavljuju karakteristicni farovi. Nevoljno se prestrojavate u traku sa više rupa (desnu) kako bi propustili vec dvadesetog Bmw-a koji vas je obišao u poslednjih pet kilometara. Pitate se kakav deja-vu to preživljavate, a to su samo ljubitelji koji se već tradicionalno sedmi put okupljaju u Leskovcu.

Domaćin, Igor Stevanović, predsednik Bmw Fan Kluba organizovao je sedmi po redu Bmw skup u Leskovcu na kojem je učestvovalo preko 300 vozila (311 da budemo precizni). Sadržaj skupa je bio dobro isplaniran i organizovan, nije bilo kašnjenja niti bilo kakvih problema. A kao glavna atrkacija napravljen je drift boks na obližnjem terenu.

Kick je specijalno za ovaj dogadjaj stavio gume u boji, pa je publika oduševljeno gledala kako se žuti i ljubičasti dim uzdižu iznad Leskovca. Gosti drifteri iz cele Srbije i Bugarske su svojim atraktivnim vožnjama zabavljali publiku, a onda je na red došlo burnout takmičenje na koje se prijavilo svega tri vozila. Nedostatak špera jednom od učesnika nije onemogućio da se dobro zabavi i zabaci svoj auto ispred mase. Nekolicina gume je spaljena, svi srećni.

Kada je počeo sexy car wash, tada su se obrisale slike sa prethodnog dečijeg rodjendana kao i snimci vatrometa od Nove godine. Blicevi su sevali u sred bela dana i uz kez kao da su osvojili premiju na lotou snimali su devojke koje su izvodile svoj performans. Za to vreme sudije zadužene za ocenjivanje najlepših BMW-a su iskoristile vreme da donesu svoje odluke.

Performans se završio, snimci su sačuvani u folder „posao“ i svi su krenuli na dodelu pehara za najlepše učesnike skupa. Tačno u tom momentu, kada su se svi posetioci i učesnici okupili oko bine, shvatio sam koliko je zapravo ovaj skup posećen. Energija je bila dobra, a celokupnom utisku je dodatno pomogao naš prijatelj Aleksandar Veliki koji je vodio program i održavao pozitivnu atmosferu.

Pehari su podeljeni, egoi napunjeni, pa je na red došla i revijalna vožnja kroz grad. Uz naglašena pravila da se vozi lagano, bez divljanja, većina učesnika skupa krenula je u obilazak grada. Naravno to nije sprečilo nekolicinu da pokažu svoju veliku veštinu za volanom i manjinu na drugim mestima… Čemu to, nikada nećemo razumeti, ali… Nisu uspeli da ponište utisak o celokupnom događaju koji je protekao odlično i definitvno vredi posetiti ga, jer ovu količinu automobila, teško da ćete videti na jednom mestu. Na posletku ostaje da se postavi samo jedno pitanje – Da li će sledeće godine zafaliti mesta na parkingu?

Autor // Aleksandar Savin
Fotografije // Aleksandar Savin, Uroš Jović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.