Vesti

Blato je u modi – Land Rover Defender

Autor /

U moru nalickanih Instagram modela, fensi koktela i luksuznih, ali ne i praktičnih vozila SUV klase, došao je on. Prodire kroz brzake reka, probija planine i duboke tragove ostavlja po stepama i prerijama. Veliki, moćan i apsolutno nezaustavljiv Land Rover Defender druge generacije, prvi na teritoriji Republike Srbije, sada je tu, na bud3.net listi velikana, al’ bukvlano.

Iako je znatno veći od prethodnika njegove off-road sposobnoosti su unapređene, a izgledom nagoveštava svoje bezgranične mogućnosti. Ne plaši se blata, snega i peska kako bi dokazao da je praktičnost vrlina iznad bilo koje lepote. Agresivni farovi, robustan branik i ceo prednji deo koji u vama budi određenu dozu strahopoštovanja. A da je strahovito sposoban SUV govori i zadnji deo, koji je pak malo civilizovaniji nego u prethodnoj generaciji, što govore crni detalji na stop svetlima, koji prate linije zadnjh stubova.

Jedinstveni osećaj za stil i funkcionalnost primetan je i u samom enterijeru. Ponovnim rođenjem Defender se odvojio od svega u svojoj klasi i postao priča za sebe. Svaki delić enterijera precizno je projektovan i proizveden kako bi funkcionisanje najvažnijim stvarima bilo što jednostavnije. Pak sam enterijer neverovatno je udoban, komforan i prostran. Koža kao da je sa druge planete i neverovatno je svojstvena samo za vozila iz Jaguar-Land Rover flote vozila. Iako je čudno ovaj auto po mnogo toga predstavlja pravu srpsku domaćicu. Možda nije najlepša, ali ona definitivno odradi sav posao kada se to od nje i očekuje.

Defender može i uz masnu banderu da se popne, što domaćici baš ne bi pošlo za rukom, a ni nogom. Bez obzira na teren uz motor zapremine 2l sa četiri cilindra, snage 240 „konja“ i čak 430Nm obrtnog momenta, vaša želja postaće njegova je zapovest. Uz malo pametne šminke, on je sve što je potrebno jednom alfa mužjaku, koji se ne plaši izazova. Jedinstveno iskusvo je gledati ovaj automobil, diviti se njegovoj izgledu koji naglašava želju da osvoji svaki delić planete Zemlje, poznat i nepoznat civilizaciji dok mirno čeka nove avanture. Brilijantno.

AUTOR // Nikola Lukić
FOTOGRAFIJE // Vojislav Vujanić
EKSKLUZIVNI ZASTUPNIK // British Motors

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *