Predstavljanja

Bez Mesta Za Kompromise – Golf G60 Rallye

Autor /

Današnje, doba interneta je veoma čudno.

Preplavljeni smo brdom projekata koji započinju na sve strane, ali se većina neslavno završi. Trendovi se menjaju, pa ono što je juče bilo “cool”, danas je etiketirano kao krezavo. U želji da projekat stalno bude “in”, pojedinac konstantno menja originalni plan, a to ultimativno vodi ka sunovratu ambicije. Takvi projekti najčešće završe u oglasima ili pod katancem garaže. Zajedno sa sećanjem na prvobitnu ideju.

Crvenom Golfu, kojeg vidite na vašim ravnim ekranima, takođe je pretio veo zaborava, ali na sreću u priču dolazi Mici. Tako je jedan od samo pet hiljada Relija započeo put dug šesnaest meseci, od kotrljajuće školjke do sadašnjeg stanja. “Bio sam pun entuzijazma”, rekao je Mici, “i već sam razmišljao šta ću i kako dalje”. U prvih sedam meseci na automobilu nije ništa rađeno, već su se za to vreme prikupljali delovi, saveti, ali i oblikovala ideja o konačnom obliku koji će Golf dobiti. A onda je, 8. oktobra prošle godine, sastavljanje započeto. Svaki dan, nakon radnog vremena, Mici je svoju viziju pretakao u stvarnost.

Karoserija je kompletno ofarbana i zaštićena, stari kederi zamenjeni su novim, a pridružili su im se nova prednja i zadnja šoferka. Trapovi su ispeskirani, plastificirani i ofarbani, a svi ostali delovi su takođe novi. Nakon toga na red dolazi sveto trojstvo – vešanje, kočnice i točkovi. Na automobil su montirani štelujući ST (KW) amortizeri, napred četvoroklipna Brembo klješta sa diskovima promera 330mm, a pozadi su ostavljene fabrička klješta sa novim Brembo pločicama i diskovima. Kočioni cilindar, servo bubanj, kočiona pancirna creva su, pogađate, potpuno novi. Po pitanju felni, izbor je pao na proveren BBS RS u dimenziji 8×17 oko kojih je obmotan Continental Sport Contact u dimenziji 205/40.

Originalni G60 8v je ostao u motornom prostoru, mada je i on rastavljen do poslednjeg šrafa, a svaki stari deo ustupio je mesto novom. A istu sudbinu doživeo je i menjač. Pogled na enterijer nam otkriva da je kompletno pretapaciran, a na mesto stare table ubačena je nova digitalna „digifiz“ varijanta.Na kraju, nakon mukotrpnog rada i ogromne volje, pred vama je realizovana vizija jednog Relija koji nije otišao u zaborav. Da bih vam lakše dočarao o čemu je ovde reč, citiraću Micija „Automobil sam pravio onako kako sam želeo za sebe, a ne da bih se poredio sa drugima“. Upravo zato, pomalo ironično, njegov projekat je jedan od najboljih koji krase stranice našeg sajta.

Autor // Stefan Šobot
Fotografije // Stefan Šobot

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 komentara

  • iskreno, ja sam veliki fan opela, al ovo je jebeno dobar auto, topcina!1
    bravo momci!1 tako se to radi!11

  • Hvala! 😉