Events

Wörthersee 2013 – Reifnitz

worthersee_2013_p3_bud3_naslovna_2Reifnitz je mali grad na samom jezeru Wörthersee u kome je sve počelo davne 1982, i mesto u kome se i danas održava zvanični GTI Treffen. Na žalost, za vreme zvaničnog skupa, osim štandova VW-a, AUDI-a, SEAT-a, KW-a i BBS-a bude vrlo malo toga što bi nas zanimalo. Prevelik broj ljudi, a mali broj automobila koji su sređeni po našem ukusu. Najbolji automobili odlaze pred zvanični skup.
worthersee_2013_p3_bud3_naslovna_1U Reifnitz-u postoji dosta lepih dvorišta, međutim, jedno je posebno poznato. U centru grada, na svega nekoliko metara od glavne ulice, nalazi se veliko dvorište sa porodičnom kućom i par pomoćnih objekata, poznato po starijoj gospođi koja rentira dvorište za parking u vreme skupa, pa ni ne čudi njegov naziv „Kod babe“.
worthersee_2013_p3_bud3_naslovna_3Upravo kod babe je ove godine održan skup jednog od najkvalitetnijih i najelitnijih klubova, austrijske Low Familie. Mali broj odabranih automobila brzo je napunio dvorište, svi „veliki igrači“ su bili tu: Players, Rotiform, FLGN TLT, Striplot, CGIDF, K Custom i naravno, Low Familia. Svi automobili su naravno bili vrhunski, ali nismo bili oduševljeni kao prethodnih godina, pa smo odlučili da prošetamo gradom.
worthersee_2013_p3_bud3_naslovna_4Trotoari duž dve glavne ulice već su bili puni automobila iz časopisa. Odmah smo naleteli na dve Karmann Ghie koje smo viđali u prolazu ali nikad izbliza, obe su fenomenalne.
worthersee_2013_p3_bud3_naslovna_5Ove godine imali smo osećaj da su ovde svi audiji RS4 ikada proizvedeni, bilo ih je neralno mnogo i svi su bili brutalni. Manji, ali i dalje jako brutalan crveni RS3 nas je potpuno oduševio, možemo reći jedan od najboljih automobila ove sezone.
worthersee_2013_p3_bud3_naslovna_6Bilo da vam se sviđa ili ne, A7 na Messer Turbo-Fan točkovima je bio hit ove godine; mi nismo bili oduševljeni, točak mnogo bolje izgleda na slikama.
worthersee_2013_p3_bud3_naslovna_10Naredne večeri momci iz CGIDF (Club Golf IDF) organizovali su roštiljijadu u kampu. Osim nas i Francuza tu su bili i Belgijanci, Holanđani i Englezi. Pored ljutih debelih austrijskih safalada koje su se vrtele na roštilju, skupilo se i dosta kvalitetnih automobila, a posebno nas je iznenadio novi Golf 7 na air ride-u, kao i novi Audi RS4.
worthersee_2013_p3_bud3_naslovna_11Slike i tekst ne mogu dočarati ni 50 % celokupnog događaja, tako da, odvojite nekoliko dana sledeće godine, spakujte kofere, pripremite jednu tablu leksilijuma za smirenje i pravac na Wörthersee.

Autor: Kusse Kru

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *