Predstavljanja

Dečko koji je rekao NE

yugo_ne_bud3_naslovna_2Šta je to budž? Šta predstavlja budž? Mi smo od te reči napravili jedan zanimljiv projekat koji funkcioniše već neko vreme i vrlo smo zadovoljni i ponosni na postignuto. A sama reč budž obuhvata mnogo toga, svako nešto budži: hol šraf koji umesto žabice drži plastiku je svojevrstan budž. Pa ovo je đunta sa sitnim nutom, ne može… Kako ne može, rekli su mi da može da se nabudži…?
yugo_ne_bud3_naslovna_5Tako dolazimo do mog problema koji imam sa kolegom. Ja tvrdim da su projekti poput ovog juga koji vam predstavljamo danas esencija našeg rada i delovanja na ovim prostorima. Ovo je još jedan jugo koji ima sjajnu priču iza sebe, u koji je uloženo mnogo mozganja, znoja i rada i on kao takav predstavlja ono što ja mnogo volim da vidim. Kolega ne deli to mišljenje sa mnom, barem ne u potpunosti.
yugo_ne_bud3_naslovna_6Svaki od jugića predstavljenih na našem sajtu krenuo je od nule, od gole šasije, i iscedio je poslednju paru iz džepa vlasnika. Da se razumemo, nema automobila na ovom sajtu koji me/nas nije oduševio, koji nije namučio svog vlasnika i isto tako mu izbio poslednji dinar koji je namenio cigi kad mu opere šoferku… (A kao dozvolio bi mu da je pipne.)

yugo_ne_bud3_naslovna_8Ali jugo je ipak naš i sve što mi na Balkanu radimo na njemu je potpuno jedinstveno za ceo svet. Ne možemo se ugledati na nekoga, pa onda pokušati da uradimo nešto slično. Jugo je kombinacija svih stilova, svih mogućih vrsta prepravki i zato je toliko zanimljivo posmatrati i arhivirati rad ovih mladih ljudi. Kolega, da li me sada bolje razumeš?

yugo_ne_bud3_naslovna_12Dečko koji je rekao ne BMW-u (i to IS-u) i prodao ga, da bi ostvario ideju koju ima za juga zaslužuje poštovanje. Beskompromisan projekat koji je, kao i svaki auto, u večitim prepravkama i večnom stanju budža. Krenimo od gole školjke, rođene 1991. godine, koja je ojačana, cela prevarena. A to sve je dodatno ojačao i rol bar, kasnije ofarban u crveno. Oslanjanje su delom radili naši drugari, specijalisti iz Bobo radionice, a delom vlasnik, pa tako auto leži na putu. Motor je 1,4 iz Floride sa 34/34 DMTR dvogrlim karburatorom.
yugo_ne_bud3_naslovna_11Felne, zanima li vas koje su? Doskoro ni sam vlasnik nije znao šta ima ispred sebe. Iskopane su negde u Srbiji (živeo Balkan i sve njegove automobilske tajne!) i pronašle su njega kao novog srećnog vlasnika. Ovo su trodelne Allegrini felne u dimenziji 13×8, do takvog su podatka momci došli. Izuzetno zanimljiva felna i, po svemu sudeći, vrlo redak primerak u svetu. Felna obavijena velom tajne.
yugo_ne_bud3_naslovna_10Imao sam priliku da malo i provozam ovaj auto, a on mi je razvukao kez od uha do uha. Upravo je onakav kakvog sam ga zamišljao: sirov, bučan, neudoban i kao takav, meni je savršen. Da li sam u pravu ili samo lupam po ovoj tastaturi – ne znam, ali mislim da bi se većina vas u dubini nekog tamo organa u svom telu složila sa mnom i sa mojim rečima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 komentara

  • Ovaj yugo na krivudavim putevima na brdovitom balkanu bmw ne moze da stigne.

  • Ko je bio zaduzen za fotografiju ovog auta? Neka mi se obrati licno ili neka mi neko dostavi neki kontakt na mail exer92@yahoo.com

  • Dzaba mu sve, rad, trud, trap, felne, roll bar i ceo taj stil, kada pozadi viri cep za plin, a u gepeku plinska boca…