Events

Wörthersee 2013 – Mischkulnig

worthersee_2013_p1_bud3_naslovna_3Evo nas opet! Wörthersee je tokom skoro cele godine mirno, idilično jezero u austrijskim Alpima okruženo mondenskim turističkim gradićima na vodi, međutim, svakog proleća mir i tišinu prekidaju zvuci urlanja VR turba, šaltanja DSGa i old school atsmosferaca u punom gasu.
worthersee_2013_p1_bud3_naslovna_8U ovom periodu, na ulicama oko jezera sasvim je normalna pojava da dve plavuše u RS4 lansiraju pun gas sa pumpe u Veldenu i da se AWD Turbo dvojka na metanol oduzima kroz krivinu na Faaker see-u. Mislim da ne moram da naglasim da je ovo period koji mi ne propuštamo.
worthersee_2013_p1_bud3_naslovna_4Jako je teško opisati ovaj skup jer, ni posle nekoliko uzastupnih godina posećivanja, ni meni prvog dana nije sasvim jasno šta se dešava. Apsolutno svi automobili koje gledamo na forumima, blogovima i u časopisima su tu, a stajati pored auta čiju temu pratiš cele zime je jako kul osećaj.
worthersee_2013_p1_bud3_naslovna_9Početak i kraj svake priče o Wörthersee-u je Mischkulnig pumpa u Veldenu; svake godine kada stignemo na See prva stanica je obavezno pumpa. Hladan red bull i opšta neverica su obično sve čega se sećamo od prvog dana. Pošto smo se oporavili od početnog šoka, počeli smo da primećujemo šta je in ove sezone, pored evergreen kultnih točkova i nerealnih visina obavezne su ogromne kočnice – na golfovima sa RS-ova, na RS-ovima sa lamba, porsche-a i sl.
worthersee_2013_p1_bud3_naslovna_5Parking iza pumpe je, kao i uvek, priča za sebe – ogroman prostor prepun bolesnih kola. Ove godine najviše nas je oduševila poznata old school nemačka ekipa Saugergroup, savršeni automobili u svakom pogledu i karakteristični atmosferci na trubice sa nerealnim konjažama. Veliku pažnju je privukao i sve popularniji Rotiform, neko ih voli neko ne, ali svi su oduševljeno zevali u mint zeleni 964 Porsche sklopljen u već čuvenoj Milestone 71 garaži specijalno za Wörthersee.
worthersee_2013_p1_bud3_naslovna_6Posle par hladnih pića, šetnje po punom parkingu i bleje kod točilica, vreme je da se krene dalje, kroz šumu i livade po putu išaranom sprejevima koji jako liči na Ring do kultne krivine na Faaker See-u, ali o tome sledeći put.

Autor: Kusse Kru

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 komentara

  • Hm, lepo je ovo za one koji vole, ali meni se ne sviđa. Previše su kičasti, automobili, gde se dede onaj clean look, samo malo spustiti, lepe felnice i kraj, motor ko hoće, ko može nek odradi, ali spolja ništa preterano.

  • de obrisi ovaj svoj komentar !!

  • Extra , svaka cast …. Samo jel bilo josh sta za gledanje i slika je osim brdo ovih golfova jedan i dva … Dje su ti zanimljivi porshei , lambo , rs-ovi , m-ovi i sl…