Predstavljanja

Wheels of a nation – Zastava Yugo

Točkovi nacije i tri generacije se mogu svesti pod jednu reč – Yugo! Svako ga je barem jednom provozao, da li kao porodični auto, da li kao auto ortaka ili dedin auto na selu kome smo vadili dušu. Sada, kada ga više nema, shvatamo da je mnogima, iako od velike pomoći, bio, ipak, veći problem. Ali u to vreme, u zemlji u kojoj izbora nema, on je završavao sve poslove. Danas, posle svega, možemo i da istaknemo Yuga na drugi način.Kada doživite Yuga kao jedan veliki Lego set, imate dosta opcija. Ili će u vašem autu biti akvarijum, disko kugla i sirena voza, ili ste dobro razmislili, stvorili viziju u glavi, preneli možda na papir, a zatim pažljivo i sa velikom dozom strpljenja išli ka konačnom cilju – ostvarenju vaše ideje!Ispred vas je upravo ta ideologija, koja je vlasnika dovela do onoga što je želeo još davne 2006. Imamo napred ATS Classic 7j et 20 i nazad ATS Classic 8j et 0 i kao kurtonka navučene gume Fulda Carat azzuro 175/50 r13.
Koska, sanke, Floridina ramena, tvrdo punjeni amortizeri, opruga na 21cm, gibanj 3 lista peglan na 10cm, zadnja greda ojačana i- voila patosiran Yugo, vizuelno bez premca.
Auto je prošaran sa toliko detalja da je nemoguće sve spomenuti i objasniti zašto je to baš tu, ali sve se uklapa i čini Yuga vrlo zanimljivim.
Specifikacija:

Spolja: Limarijski osvežen u aprilu 2011.; 2xATS Classic 7J ET20 i 2xATS Classic 8j ET0; Gume Fulda Carat Azzuro 175/50R13; Grana, napred dvocevka od keca, srednji i zadnji po uzoru na EFI lonac FI-45 farovi, migavci, stop lampe 21 oktobar, retrovizori siecento, brezoni 8cm, DTM brisač
Mehanika i trap: Motor DMB 1100, menjač 17/64, dvogrli Weber karburator 32/32, plin (‘ladno, a standard!), koska, sanke, Floridina ramena, tvrdo punjeni amortizeri, opruga na 21cm, gibanj 3 lista peglan na 10cm, zadnja greda ojačana.
Unutra: 2x Sparco Sprint kadice, kontrolna tabla novi tip (korea), Luisi volan, suvozačeva plastika koral in, enterijer kompletno crn (tapaciri, tabla, kvake, ručke, srednja konzola, polica, ručica menjača i menjač, patosnice, papučice, tepih tamno sivi)
Dodatna oprema: Hella nalepnice, folija na farovima i migavcima, jelkica na mestu za vuču, maglenka i taxi tabla

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

13 komentara

 • Sjajan autic, stvarno ga treba videti, jer je uzivo 10x bolji.

 • Opa, prvi Jugo na Budzevini. 🙂

 • Cobice svaka cast za sve… sretno u daljim radovima

 • Cobe mi je idol 😀

 • auto je extra svaka cast!

 • Video sam ovaj auto uživo. Jednostavno perverzija !!!!!!

  Jedan u top 5 yuga u Srbiji po meni !!!!

 • stvarno mocno odradjeno German style

 • svaka cas,odusevljen sam…danima trazim nekog lijepo sredjenog juga,jer je auto vrh za sredjivanje… odusevljen sam… imam namjeru da kupim nekog juga koji ce da sjedi godinu dana u garazu dok se ne dovede u ovakvom stanju…

 • jos jedno pitanje..od kojeg auta je instrument tabla???

 • veliki pozdrav za sve, slucajno sam naleteo na ovaj sajt, i odusevljen sam.
  Ja mislim da je tabla od YUGO KORAL IN L. To znaci od ovih novijih jugica. Inace jugic je prelep, a posebno ova maglenka,
  totalni pogodak

 • fali ti brezon džermaj stajlu…cime si polirao volan? smirglom 80?

 • De si lutko? Nema te da dugo da kenjaš? :****

 • Cobe, interesuje me tabla, je li fabricki crna ili si je farbao i ako si je farbao cime si to radio. Pozdrav