Events

Wagen Culture – 2016

Odmor je prošao, deca su se vratila u školu, svakodnevnica počinje, ali to ne znači da je sve tako sivo. Jedna od stvari koja boji naše sivilo je Wagen Culture skup. Skup je zatvorenog tipa. To znači da samo izabrana vozila iz VW familije mogu da prisustvuju, a šta su to organizatori iz Golf Kluba Srbija odabrali?

Odabrano je pedesetak vozila, od potpuno fabričkih do ukusno sredjenih primeraka. Svaki izglancan i pripremljen sa namerom da prikaže svoj puni sjaj. Pošto je skup održan na parking Autokomerc karting centra većina posetilaca je ciljano došlo ne samo da osunčaju ljubimca, već i da se provozaju u kartinzima. Sa tim u glavi očekivao sam da ljudi razumeju i shvataju da naslanjanje i dodirivanje automobila nije preporučljivo, jer ostaju fleke, a i farba se može oštetiti. Naročito ako to radite sa farmerkama punim dugmića…

Kako li sve ovo izgleda nekom ko nije iz ove priče? Koji bi se njemu auto najviše dopao? Pitao sam jednu poznanicu koja su joj top tri automobila izložena danas, jer je njoj ovo prva poseta bilo kakvom automobilskom skupu. Napomenuću da je na skupu bilo sve od Volkswagen Golf 1 do Audija RS6. Ali njen izbor nije bio ni novi Audi, niti Porše na čelu kolone. Treće mesto zauzeo je beli Golf mk1 iz Šapca, na drugom mestu našao se zeleni Scirocco sa OZ Ultraleggera, a na vrhu liste… Karmann Ghia Cabrio. Bio sam oduševljen, jer je pitanje shvatila ozbiljno, nije rekla ono što bismo mi želeli da čujemo, već se još malo sama prošetala da bi potvrdila svoje mišljenje. Budimo realni, većina bi odmah prstom pokazala na mat RS6 kao najlepši na skupu, jer on krasi sve Instagram stranice koje propagiraju hedonizam i luksuzan život… A to je san većine.

Poenta skupa je Golf zakucan u patos da se mravi saginju, neka egzotična felna i to je to, minimalizam sa ludačkim točkom. A, očekivano, takav auto je odneo popedu za najbolji na skupu. Uživajte u fotografijama koje smo napravili, a sledeće godine se potrudite da budete na njima.

Autor // Aleksandar Savin
Fotografije // Aleksandar Savin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.