Rally

Sydney – London Classic Marathon Rally – The Big One

syd_lnd_cls_mar_rally_bud3_naslovna_2Svi znamo šta je maraton, zar ne? Jedna izuzetno naporna disciplina kod koje treba istrčati 42,195 km, a pritom ostati živ i sa svim organima na mestu. U auto-moto svetu njegov ekvivalent po težini je reli, a kako i ne bi bio kada treba voziti trocifrenim brzinama po putevima koji nisu dovoljno široki da se zaobiđu dva čoveka. Zamislite kako bi izgledao spoj te dve discipline? Zapravo, nema potrebe za maštanjem, jer ovo je The Big One!
syd_lnd_cls_mar_rally_bud3_naslovna_1Dame i gospodo, predstavljamo vam Sydney – London Classic Marathon Rally. U pitanju je Trans World Event koji traje od 12. aprila do 11. maja i ova čudovišna disciplina ispred svojih takmičara stavlja preko 16.000 kilometara puta. A poslednjeg dana aprila, učesnici ovog megalomanskog takmičenja su se našli u Beogradu, u koji je stiglo ukupno 19 posada od 23 koliko ih je startovalo.
syd_lnd_cls_mar_rally_bud3_naslovna_3Da bi se stekao utisak koliko je manifestacija zapravo naporna i zahtevna, bilo je dovoljno samo pogledati automobile. Od Porschea, pa sve do Volvoa, svaki je ponosno pokazivao ožiljke dobijene nakon puta, dok su vozači koristili pauzu ispred hotela „Metropol Palace“ da izvrše najneophodnije popravke za nastavak puta. Jedino je falila „publika“.
syd_lnd_cls_mar_rally_bud3_naslovna_4Ni u jednom trenutku nije bilo više ljudi nego automobila, niti su se pojavile (barem dok smo mi bili prisutni) velike medijske kuće, čije revije redovno čitamo kada odemo u WC. Doduše, i mi sami smo saznali za događaj nepunih sat vremena pre nego što smo napravili prvu fotku, ali to je propust organizatora.

Nama je ostalo samo da poželimo sreću učesnicima i da se nadamo da će ova epohalna povorka biti ispraćena kako treba u daljem toku manifestacije.

Autor: Stefan Šobot

Fotografije: Stefan Šobot

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 komentar

  • Dosao bih da sam znao. Bas bih voleo da vidim ove automobile.