Vesti

Porsche Cayman GT4 u reli izdanju

Imamo odlične vesti! Makar nama kojima se sviđa Cayman GT4, jer je Porsche odlučio da reli verziju ovog automobila punog imena – Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport R-GT, pusti u proizvodnju.

Iako na fotografijama, u snegovima Austrijskih planina, prikazuju koncept automobil baziran na starom Cayman GT4 modelu, do kupaca će doći reli homologovana verzija na bazi novog, ne i lepšeg, 718 GT4 Clubsport trkačkog automobila. Proizvode se kako bi učestvovali u R-GT klasi, specijalno namenjenoj za sportske automobile sa dvoje vrata, čiji ”power-to-weight” odnos mora biti 3.4kg po konjskoj snazi, a specifikacije ujedno ne smeju previše da odudaraju od njihovih uličnih predstavnika. Dva glavna protivnika će mu biti Fiat Abarth 124 Rally i Porsche 911 997 GT3 Cup R-GT (preferiramo Fiat-ov naziv).

To u prevodu znači da će se u Cayman GT4 RALLY (!) naći bokser motor sa šest cilindara koji pravi 425 konjskih snaga, atmosferskih, a ne četvoro-cilindrični turbak. U neku ruku, pravi trkački automobil koji će sa sve maglenkama, gumama za sneg, makadam i asflat biti spreman za sezonu 2020.

P.S. R-GT klasa dozvoljava svojim učesnicima da se takmiče u najrazličitijim događajima oko sveta, ali treba istaći Monte Carlo Rally i asfaltne deonice WRC relija na Korzici.

Autor // Vojislav Vujanić
Fotografije // NetCarShow

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *