Drag

Od drega do drega

Drag je automobilsko nadmetanje na 402 metra koje nikako da, barem ne legalno, pusti korene u Beogradu. Nije da nismo probali.

Starija ekipa dobro pamti prvo takmičenje u Batajnici koje je prekinuto zbog pomahnitale publike koja je došla u ogromnom broju. Očekivali smo da to bude odskočna daska za ovu disciplinu, ali nije bilo tako. Usledila je još jedna Bataja i tu se stalo. Sledeća je bila trka kod Expo centra, pompezno promovisana i najavljivana na sva zvona. Trebalo je da bude ludilo. Međutim, prvi dan je otkazan zbog malog broja guma koje su činile sigurnosni zid. Drugi dan takmičenja je održan i opet se stalo. Usledio je dugačak post.

Nakon (valjda) uspešnog priključivanja ove discipline savezu, očekivalo se da će drag napokon pronaći svoju konstantu u održavanju. Problem je što grad Beograd nevoljno zatvara svoje ulice, pogotovo kada su automobilske trke u pitanju. Da bi se drag održao, vezan je za kružnu trku na Ušću. Uspelo je i sve je bilo odlično. Međutim, problem je fiksni termin koji sa sobom moze da donese i nepovoljne vremenske uslove za drag. Tako da mi sada imamo ovo novo otkazivanje… Ne očajavajte! Mi smo bili prošle godine, samo smo sebično sačuvali fotke.

Evo, sada se nadjite na njima i već će vam biti lakše. Kao da se drag održao. Zar ne?

Autor // Vukašin Medić
Fotografije // Aleksandar Savin, Vojislav Vujanić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *