Vesti

Nezamislivo – Geländewagen

Yugo Koral X Verica Rakočević? Mešanje visoke mode i automobila nije retkost ali se uglavnom svede na neke sitne detalje i „posebne“ edicije. Čak su umetnici najvišeg kalibra stavljali svoj potpis na automobile, recimo BMW Art Car kolekcija.

Mercedes je odlučio da zanemari krizu i oproba se u ovom konceptu spajanja umetnosti i automobila. Umetnički direktor Louis Viutton-a, Virgil Abloh, i direktor dizajna u Mercedes-u, Gorden Wagener, udružili su snage i stvorili Geländewagen. Povodom proslave četrdesetog rođendana čuveni G je definitivno dobio neočekivanu „odeću“.

G je dobio sportsku notu koja je potpuno atipična, ne samo za G, već bilo koji terenac. Inspirisan NASCAR-om, Virgil je prepakovao automobil u jednu gotovo futurističku skulpturu koja je pažljivo izvajana do najsitnih detalja. Ova kolaboracija je fascinantna zato što je čovek iz visoke mode uspeo da nas ubedi kako je G klasa zapravo uspavani  NASCAR/DTM div! Kroz detalje i fotografije morate proći sami, bez vodiča, jer je ovo putovanje stvarno sjajno.

Kao što smo već napomenuli, ovo je kotrljajuća skluptura, pa su brojke nepostojeće, ali je zato mašta postala stvarnost. Ko zna koje se mogućnosti sada otvaraju… Inače, 1:3 model Geländewagen će biti prodat na aukciji u humanitarne svrhe. Kul, zar ne?

Autor // Vukašin Medić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *