Track Day

bud3 – Track Day – Oktobar

Autor /

Sećam se kao juče da je bilo… Tog 17. aprila, bilo je toplo i sunčano, a mi smo stajali ispred NAVAK-a zureći u sat koji je pokazivao 17 i 10. Track Day je trebao da počne pre deset minuta, a vozači su još uvek čekali da dobiju svoje transpondere. Obzirom da smo jedva nakupili dovoljno prijava za termin, pitao sam se ne kako i šta ćemo, već da li će uopšte biti sledećeg puta?

Moja skepsa se pokazala neosnovanom, pa smo se po šesti put, u poslednjih sedam meseci, našli ispred ulaza na stazu. Slika ovaj put nije nimalo ličila na onu sa početka priče, jer magla. Odvratna, gusta magla. Ipak, ta pojava na nas nije ostavila prejak utisak.

Prisutnost ljudi. To nas je iznenadilo. Gomila publike, od kojih ćete neke prepoznati ako protrčite kroz galeriju slika, je po groznom vremenu u nedelju ujutru došla da pruži podršku onim drugim ljudima koji su taj dan došli na NAVAK da bi se vrteli u krug.

Ti drugi ljudi, vozači, zaslužni su za najveće iznenađenje tog tada… *drum roll*… REKORD!!! Čak 47 osoba, od kojih su neke došle iz Hrvatske, prijavilo se i pojavilo na NAVAK-u da izvuče maksimum iz svojih automobila, iz sebe, iz peta… I da se dobro zabave. Ogroman broj učesnika znači da smo po prvi put imali tri grupe na stazi, što je takođe rekord samo po sebi.

Kako je vreme odmicalo, tako su krugovi bili sve brži i brži, te su mnogi postavili lična najbolja vremena za ovu sezonu. Iako je bilo okretanja, pucanja guma, pa čak i jedno lupanje (rekord!), verujemo da su nakon isteka termina svi, zadovoljni postignutim, otišli kući.

Za kraj nam je ostalo da se zahvalimo osoblju NAVAK-a, onima koji su učestvovali kao vozači, a ujedno i svima koji su pratili ova dešavanja, uživo ili putem bloga. Kao zahvalnost, otkrivamo vam da radimo na postavljanju još jednog rekorda, a u pitanju je ‘broj Medić Vukašina pristunih na stazi’. Rezultat će biti poznat već na proleće, za kada vam (nadamo se) spremamo još jedno iznenađenje, ali pravo. Vidimo se tada!

Autor // Stefan Šobot
Fotografije // Nikola Stojanović, Uroš Jović, Stefan Šobot, Radoš Ružić

Vremena:
Finalni poredak na kraju svake sesije
Po automobilu za svaki krug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *