Drift

Adria Drift Series – Krško

HumarK_2015-04_AdriaDriftKrsko-7210Adria Drift Serijal rasturio je u prvoj rundi ovog debi serijala – „The Kick Off“. Prepuna trkačka staza u Kršku u Sloveniji bila je mesto zločina gde su Joe Hountondji i Tim Driftbrothers Nissan S13 ušli u istoriju kao prvi pobednici Adria Drift Serijala.
Krško je bilo pravi mali „aromski rat na točkovima”, gde su Srbiju predstavljali Zoran Savić i Milica Tikić. Preko 1.500 posetilaca podržalo je 18 drift vozača iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Austrije, Nemačke i Italije, koji su došli u Krško da dignu prašinu i spale nekoliko guma.
Dodatnu atrakciju su priuštili i 68 modifikovanih automobila, koji su se takmičili za Show’n’Shine nagrade i u RC drifter trkama.

HumarK_2015-04_AdriaDriftKrsko-7228„Naša prva trka nije mogla da bude bolji početak sezone 2015“, Rekao nam je Drey, generalni menadžer Adria Drift Serijala. „Naporno smo radili poslednjih 8 meseci da bismo učinili sve ovo mogućim. Zaista smo zadovoljni i ponosni na rad našeg tima, a mislimo da su takmičari i publika takođe bili zadovoljni celim događajem.“

HumarK_2015-04_AdriaDriftKrsko-7256Driftbrothers Tim i Joe Hountondji završili su na samom vrhu, nakon što je Joe savladao svog mlađeg brata Eliasa i njegovu LS3 moćnu BMW E30 mašinu u finalu. Iza Nemaca, za treće mesto su se borili dvojica Hrvata, gde je Igor Tabak u svojoj BMW E36 turbo mašini pobedio Ivo Znaora u njegovom BMW E36 M3 GTR-u.
Miro Zrnčević, uzeo je Avtomagazin nagradu, za najbolji trenutak na trci.
Rezultate trke iz Slovenije, kao i parove koji su vozili u šesnaestini finala možete videti na zvaničnoj stranici drift serije.

Druga runda, „The Showdown“, desiće se u Čačku, u Srbiji, 31. maja.

 

Autor: Monster Energy

Fotografije: Klemen Humar

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *