Track Day

bud3 – Track Day – Maj

Majsko izdanje Track Day-a održalo se proteklog vikenda. Ovoga puta prijavljenih je bilo daleko manje nego prošli put, te se na stazi smenjivalo nešto malo preko 30 automobila u toku dana. Čuli smo da su se mnogi uplašili kiše, mada od iste nije bilo ni traga ni glasa…

Na osnovu povratnih informacija koje smo dobili od vozača odlučili smo da smanjimo limit automobila po grupi sa 20 na 16, što je osetno smanjilo gužvu na stazi. Manje vozila u kombinaciji sa dobrim vremenskim prilikama znači da su učesnici imali mogućnost da vrte čistije, konstantnije i brže krugove, što vidi i po vremenima. Ukoliko smatrate da KTM X-Bow nije auto (i takvih ima), dobili ste novog rekordera, a koje je vreme u pitanju možete videti u tabeli.

Poslepodnevna grupa dobila je priliku da vozi Open Day format, tj. učesnici su mogli da ulaze i izlaze sa staze bez ograničenja vremena provedenog na istoj. U teoriji to bi takođe trebalo da smanji problem gužve, ali nam je potrebno više od 7 vozila u grupi da to vidimo i u praksi. Naravno, da je broj vozača bio veći, vozilo bi se normalno po grupama, a Open Day eksperiment bi bio odložen za neku drugu priliku.

Nažalost, nije sve proteklo bez problema. Jedan od učesnika je pokušao da „ušunja“ drugu osobu na stazu, što je izuzetno neodgovoran potez. Da je ta neprijavljena osoba napravila bilo kakav udes, ili štetu, Track Day se više nikada ne bi vozio. Vremena za prijavljivanje uvek ima dovoljno i nadamo se da se ništa slično neće ponoviti.

Sledeći Track Day će se održati 16. jula, pošto se junski poklapa sa trkom na 402m i kružnom trkom na Ušću, pa se 17-18. juna vidimo tamo. Iako je sezona odmora i visoka temperatura, verujemo da nas kiša neće iznenaditi.

[table “5” not found /]

Autor // Stefan Šobot
Fotografije // Stefan Šobot

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *