Drift

Adria Drift Series – Čačak

Drugog dana gumospaljivačkog vikenda u Čačku održana je trka za Adria Drift Series. Više takmičara, više dima, više uzbuđenja i manje tenzije nego prvog dana. Pa evo kako je to izgledalo…

Po ustaljenom rasporedu, prvo smo krenuli sa treninzima i drift taksijem, da bismo prešli na kvalifikacije, koje su odlučivale ko će se s kim pariti. Ujedno je i broj bodova u kvalifikacijama odlučivao ko će prvo biti napred, a ko pozadi u tom paru. U prvom kvalifikacionom krugu eliminiacionih vožnji, najzubdljiviji par su bili Bajić i Šorak, jer je Bajić odlučio da mu je bilo dosta da bude pozadi i prešao je napred. Sudijama se nije svidela promena pozicije koje su njih dvojica izveli, pa su ih vratili na početak.

Šorak na kraju, ipak, izvlači… Pobedu, naravno. Prelazak na Top 8 doneo je još veću napetost među takmičarima i još veće uzbuđenje kod publike. Izgleda da Šoraku nije bilo dovljno menjanje pozicija sa Bajićem, pa je onda sa svojim dobrim prijateljem Folerom nastavio u istom ritmu. Napred, nazad, napred, nazad. I opet je iskusno izvukao… Pobedu, naravno. U Top 8 se već jasno videlo da Brklja i Charkas čvrsto penetriraju ka vrhu.

U polifinalu je to bilo to, vrhunac drifterskog vikenda u Čačku. „Koplja“ su ukrstili Charkas protiv Šoraka i Berdajs protiv Brkljačića. Prska… Pardon, prštalo je na sve strane. Cepale su se gume. Izvojevane su pobede. U finalu Charkas i Brklajčić nisu izlazili jedan drugom iz dupeta… Automobila. I bilo je napeto sve do kraja, pošto su se „vožnje“ ponavljale. Na kraju je pobedu odneo obdareniji vozač, Marko Brkljačić odmila zvani Praklja. Ova fantastična seansa zadovoljila je sve učesnike, nakon čega je usledilo tradicionalno prskanje… Šampanjcem. Adria Drift u Čačku za ovu godinu je svršen.

Autor // Vukašin Medić
Fotografije // Stefan Šobot, Vojislav Vujanić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *