Vesti

Trljanje pri punoj brzini – WTCR Nirburgring

Nestor Đirolami, Frederik Verviš i Rob Haf učestvovali su u jednoj od najboljih, vrata-na-vrata, borbi koje smo imali priliku da vidimo u poslednje vreme na WTCR Nirburgring.

Trke turing automobila su oduvek testirale limite dozvoljenog „kontakta“ među učesnicima, a WTCR trka na čuvenom Nirburgringu, nije bila izuzetak. Na ovoj stazi, koja važi za jednu od najuzbudljivijih, ali i najopasnijih na svetu, ne želite da testirate limite bilo čega, a ponajmanje da se „trljate“ o vozilo pored vas. Ali kada se povela borba za treće mesto, na najdužem i najbržem pravcu Zelenog pakla… Đirolamijev Sivik i Audi RS3 od Verviša razmenili su bočne udarce u nekoliko navrata. I dok su se Nestor i Frederik igrali automobilčića na sudaranje, Haf je iskoristio svoju priliku i prestigao ih obojicu.

U sledećem krugu, Verviš i Haf su opet uradili istu stvar. Pokušavali su da nateraju jedan drugog da popuste pritisak na papučicu gasa pre poslednje krivine, ali samo je jedan mogao da prođe kao „prvi“. Zbog ovakve vožnje sva tri vozača su dobila ukor direktora trke, ali niko nije kažnjen. Đirolami opisuje ove borbe kao „najintenzivnije u njegovom životu“ i pohvaljuje svoje rivale na poštovanju koje su iskazali jedni prema drugima tokom ovih napetih borbi.

Drago nam je da vidimo da je trkanje još uvek dozvoljeno, a ne kao u Formuli 1.

AUTOR // Vojislav Vujanić
VIDEO // FIA WTCR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *