Talk the Talk

Talk the talk – Jérôme Vassia

talk_vassia_bud3_naslovna_4Vraćamo se na kratko u prošlu godinu i na preostali intervju sa jednim sjajnim gospodinom koji je u Osijeku bio u ulozi takmičara. Međutim, on u svojoj rodnoj Francuskoj ima blago zahtevniji posao. O čemu se tačno radi, pročitajte u našem intervjuu sa Gosn. Vasiom.Ovaj izuzezno simpatičan čovek je bio jedan od najstarijih takmičara u Osijeku, a nama je pažnju privukao kao akter u foto-sešnu jednog novopečenog bračnog para koji nije želeo klasične slike sa venčanja, već da taj momenat obeleži u oblaku dima sprženih guma. Odlična ideja, zar ne?talk_vassia_bud3_naslovna_23B: Gospodine Vasia, ptičica nam je rekla da ste vi ovde skoro, pa rekreativno. Čime se vi to zapravo bavite, ako vam je ovo rekreacija?
JV: Kad već pitate… Ja sam glavni i odgovorni za francuski drift šampionat. A pošto sam tamo u ulozi organizatora, ne mogu da se takmičimim. Zato svoju adrenalinsku dozu pronalazim na KOE trkama. A i ne moram da razmišljam o organizaciji, već samo o svojoj vožnji i zabavi.talk_vassia_bud3_naslovna_2B: Jašta, more! Mora čovek da nađe neki izduvni ventil u životu… Pošto je drift na Balkanu relativno mlad, trke se obično organizuju na velikim parkinzima ili, u retkim prilikama, na aerodromu, kao danas u Osijeku. Kako to izgleda kod vas?
JV: Mi imamo više različitih „podloga“ na kojima se takmičimo. Pored velikih parkinga, imamo i tu sreću da trke održavamo i na pravim stazama, kao i na lokalnim planinskim putevima u Francuskoj. Samim tim i vozači moraju biti spremni na sve, a ne samo na pravljenje „osmica“ na parkingu.
talk_vassia_bud3_naslovna_26B: Divota, mogu samo da zamislim kako je lepo voziti ili posmatrati trke na obroncima Alpa. Kako stojite sa vozačima i brojem istih?
JV: Broj takmičara je zadovoljavajući, ali prvenstvo nije zatvoreno, pa tako, u zavisnosti od lokacije održavanja trka, priključuju nam se vozači susednih zemalja. Tako da su trke uvek internacionalne, a to doprinosi kvalitetu samog takmičenja.talk_vassia_bud3_naslovna_24B: Pošto Vas više ne smemo zadržavati, želeo bih da Vam se zahvalim na vremenu koje ste izdvojili za nas i da Vam poželim sreću nastavku takmičenja.
JV: Hvala i vama, puno sreće u daljem radu na sajtu.

Autor: Vukašin Medić

Foto: Vojislav Vujanić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 komentar

  • Brutalan 🙂