Vesti

Ragnarok dolazi sa severa – Volvo drift

Autor /

Znate li da postoji mala skladna zajednica, poput onih starih vikinških plemena, koja održava igre u čast Odina, Here i Tora? Samo na njima prihvatljiv način.

Zašto baš Šveđanin? Zašto?! Svako bi voleo da poseduje delić mitologije koja kada pored vas progrmi, izazove osećaj kao da je sva nebeska sila spakovana u kantu debelog neprobojnog lima. Tek tada vam neke stvari budu jasnije. Koje? Pa shvatite zašto ovi čudaci ne voze nekog BMW-a, Silviu, 350Z ili 240ZX Nissan-a. Volvo, još karavan. Ne zvuči baš kao drift mašina, ali iz ljubavi prema nečemu što Volvo pruža, ne sigurnost u ovom slučaju, članovi ove izopačene zajednice odlučili su da Drakarom pošalju na večna lovišta svu ušteđevinu, dečije školske fondove kao i taštin kuk.

Jeste, Volvo je poznat po sigurnosti, ne brzini…  Ali ko je kriv što vlasnici ovih švedskih automobila slave i obožavaju kult brzine, ne dosadnih vazdušnih jastuka. Kontradiktorno, zar ne? Pa ne, mislim neću sad preterivati, čuli su oni i za kacigu… Negde… Čak su stavili neke šipke unutra čisto reda radi da podseća na njegovu sigurnost, nekada… Glavno pitanje ostaje kako je moguće da su uspeli od tako divnih, krotkih i hladnokrvnih automobila da naprave plamenobacače koji žele spaliti sve? Volvo drift?

Moćni tenkovi neverovatnom brzinom žvaću gume, dok vozači “samo” usmeravaju pravac njihovog kretanja i dozvoljavaju im da, u naletima, sav bes izbace na pravi način. Afektivno ponašanje postane režim rada karavana, hečbeka i limuzina. Svih onih automobila sa zadnjim pogonom i prelepim oznakama auto-kompanije švedskih bogova, kraljeva i vikinga, jedan jedini i neponovljivi – Volvo.

AUTOR // Nikola Lukić
VIDEO // Robyworks

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *