Events

People of Gumball 3000 – Belgrade

Razlika između dečaka i muškarca je u ceni njihovih igračaka… A tu su i Ballers-i, oni ne znaju za granice i ne je.. živu silu. Gumball je „reli“ koji se održava svake godine, počevši od 1999, na lokalnim putevima širom Evrope u ukupnoj dužini od 3000 (odatle i broj) milja. To je dokaz da sa dovoljnom količinom novca možete raditi šta poželite, pogotovo u zemljama niskog životnog standarda. Kazne? Nisu problem. Oduzeta vozila? Nisu problem. Policija? Nije problem. Ubistvo? Nije problem.

I pored svega toga, narod se okuplja u velikom broju da vidi automobile svojih snova, dodirne ih jednom i poslednji put u životu. Ali isto tako da, nesvesno, još više napumpaju ego učesnicima koji se osećaju kao mali bogovi. Kako i ne bi, kad se svaka „dama“ zalepila ispred ulaza u hotel, kao mušice na onu traku što visi sa plafona, svaki klinac se hvata za kvaku i slika se za pozadinu na svom telefonu, računaru ili društvenoj mreži. Jedan veliki moderni putujući freak show. I to besplatan.

Šta je moglo da se vidi? Od automobila, naravno. Ekipa retkih: Bugatti Veyron, Dodge Viper SRT-10, 599 GTO, SL65 Black, Spyker, RR Drophead. Standardna ekipa: Aston DB9, Ferarri Italia, California, 430, Gallardo, MM SLR, Porsche u svim GT i RS verzijama. Narodna ekipa: Bentley, Cayenne, BMW i Merc. Zalutala ekipa: Peugeot RCZ, Mazda, Renault i Škoda. (bravo za njih)

Meni je krivo što nismo videli jednu Zondu, nekog Morgana, kroz slike iz drugih gradova provlači se i Jag XJ220.
I na kraju, ko su ti Ballersi? David Hasselhoff, Tony Hawk, Bam Margera, Xzibit, Eve, Dennis Rodman i drugi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *