Vesti

Nema više 488, stigao je Ferrari F8 Tributo

Ovo je novi Ferrari F8 Tributo. I ne samo da je najjači Ferrarijev model sa centralno postavljenim V8 motorom, već je direktno usmeren u Voking ne bi li im pomrsio konce. 720S pazi se, stigao je naslednik četiri-osam-osmice.

Da li odobravamo pravac nove dizajn filozofije koja se oslanja na aerodinamičke elemente izvlačeći maskimalne performanse? Mmmmm… K’o prstom u oko, ako nas pitate za mišljenje. Pogonska jedinica identična je kao u 488, odnosno 3.9l V8 twin-turbo, za koju je Ferrari prošle godine dobio nagradu kao najbolji motor proizveden u poslednje dve dekade. Dakle, 720 ks, što je za oko 50 više nego u 488, a kažu da ne postoji ni najmanja naznaka turbo laga. Sprint do 100-tke će uraditi za ispod 3s tj 2.9s, 7.7s mu treba od 0-200kmh, a maksimalna brzina… 337 km/h. Sitno. Olakšan je za 40kg naspram prethodnika (1330kg bez tečnosti) i koristi rešenja koja smo mogli videti kod 488 Pista zarad boljeg hlađenja. S-Duct je redizajniran i nudi 15% više potisne sile, naspram klasičnog 488. Tu si i novi, tanji, LED farovi, kako bi se napravilo više mesta za kanale za hlađenje kočnica i bolji protok vazduha oko prednjeg dela. Zadnji deo je pretrpeo znatno veće izmene, najuočljivija je zadnje staklo sa otvorima za hlađenje, baš kao na… dobro ste pogodili, F40. Ne samo da su funkcionalni, već izgledaju fantastično. Tu je i novo krilo, bolje od starog po performansama, koje se obmotava oko duplih ovalnih stop svetala.
Enterijer je vizuelno, većinom ostao isti, s tim da su najveće promene napravljene u načinu funkcionisanja određenih opcija, kao i u kalibraciji sistema koja vam pomažu da brže i sigurnije vozite (Slide Slip Control i Dynamic Enhancer).

Koliko li će vremena trebati pre nego što novi Ferrari F8 Tributo vidimo na našim ulicama u sekciji Running Around?

Autor // Vojislav Vujanić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *