Vesti

Mazdin novi turing automobil izgleda neverovatno!

Mazda je najnoviji brend koji je projektovao, izradio i razvio trkački automobil… Proširena Mazda 3 sa dodacima za trke? Da, odmah, molim vas!

Ne može se poreći da Mazda 3 hečbek izgleda odlično, a rekli bismo da se „kaubojima“ dopala više nego bilo kome drugome. Preko „bare“ su rešili da na njenoj osnovi razviju automobili za TCR šampionat. Mazda Motorsport je u američkom Mazda dizajn centru u Kaliforniji prikazala “Mazda 3 TCR” . Osmislili su je tamošnji dizajneri, koji su proveli brojne sate starajući se da aerodinamika bude u skladu s TCR normama, pa će tako biti homologirana za svih 36 TCR šampionata na planeti.

Ne samo da ispunjava navedene norme, već izgleda neverovatno dobro! U tamno sivoj boji i ovom „mračnom“ okruženju na fotkama izgleda poprilično ljutito. Spremna za svaki okršaj na stazi. Proširenja na rubovima napred i pozadi, zadnje krilo koje ima sopstvenu konstrukciju koja ga drži u vazduhu, kao i taj jedan kružni, centralno postavljen, izduv… Mmmmm… Ispod haube nalazi se turbo-prehranjivi agregat snage 350 KS, razvijen od strane Long roud rejsing (Long Road Racing), koji je izradio i Mazda MX-5 kup automobil.

Mazda 3 TCR prvi put će izaći na stazu 2020. u IMSA Mišlen čelendžu. Debi je predviđen za četvoročasovnu trku koja se u januaru vozi u sklopu programa Roleks 24 na Dejtoni sa portorikancem Brajanom Ortizom za volanom. Nakon čega će biti dostupna privatnim timovima i trkačima širom sveta. Očekujte da ćete ih videte na trkačkoj stazi u vašoj blizini.

Sve što nam je sada potrebno je verzija ove Mazde 3 za ulicu. Sa MPS oznakom, možda? Da li će nam Mazda ispuniti želju?

AUTOR // Vojislav Vujanić
FOTOGRAFIJE // NetCarShow

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *