Posetili smo

Garaža Želja – Nika Racing Sweden

Prilika da zavirite u garažu trkačkog tima, pogotovo jednog koji je učestvovao u WTCC, se ne odbija, pa smo bili u prilici da posetimo Švedsku i garažu Nika Racing tima.

NIKA racing, skraćeno od Nicklas Karlsson Racing, je trkački tim iz Švedske osnovan 2006. godine. Široj publici poznati su po svom učešću u WTCC šampionatu 2012., kada se za volanom njihovog Chevrolet Cruze 1.6T nalazio Rickard Rydell, ali su učestvovali i 2010., kao i 2013. godine. Godinu odsustva iz svetskog turing šampionata, 2011. iskoristili su da osvoje šampionsku titulu u domaćem STCC šampionatu u kružnim trkama, takođe sa Rydell-om za upravljačem… Ali njihove prostorije nisu domaćin samo trkačkih automobila. Unutar njih nalazi se daleko veća kolekcija automobila koji se održavaju, restauriraju ili grade od nule. Zbog ovog poslednjeg, bilo nam je dozvoljeno da fotografišemo u vrlo ograničenim uslovima, ali i više nego dovoljno, jer kada se nađete u skupini automobila gde je Porsche 911 najmanje interesantan automobil, znate da ste na pravom mestu.

Voleli bismo da možemo da vam prikažemo celu garažu, jer je teško rečima opisati šta se sve u njoj nalazi i sa koliko pažnje se prilazi procesu restauracije. U tom trenutku je bilo nekoliko američkih modela, iz perioda kada su prednjačili u auto-industriji, ali zadovoljićemo se starim italijanskim majstorima i njihovom sposobnošću da parčiće lima, gume i plastike pretvore u objekte žudnje kod većine populacije – Lamborghini Countach, Diablo SV, Miura… i poneka trkačka Honda Civic TC2.

Autor // Vojislav Vujanić
Fotografije // Vojislav Vujanić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *