Drift

Dalmatia Drift Show 2014

dalmatia_drift_show_2014_naslovna_11_bud3Dalmatia Drift Show spustio je zavesu na hrvatski drift šampionat za 2014. godinu. Iako se ne boduje za prvenstvo Hrvatske u driftu, navedena trka donela je mnogo uzbuđenja i privukla veliki broj gledalaca. Takmičenje je proteklo u sportskoj i prijateljskoj atmosferi, jer je ova trka predstavljala jednu novu stranicu na hrvatskoj drift sceni.

dalmatia_drift_show_2014_naslovna_21_bud3Ovo je prvi put da se u Dalmaciji održavalo drift takmičenje. Svega 17 prijavljenih takmičara, od kojih je nekolicina novih vozača, dok su ostatak liste činila već poznata drifterska imena poput Pirića, Berdajsa, Folera, Šorka, Stergara, Poljaka, Znaora i drugih.

dalmatia_drift_show_2014_naslovna_14_bud3Kroz prvi dan takmičari su vozili slobodne treninge i drift taksi, dok se drugog dana odvijalo klasično Croatian Drift Challenge takmičenje. Očekivano, kroz kvalifikacije i top 16 borbe, isfiltrirala se grupa top 8 vozača, pa su u tom trenutku krenule prave borbe. Marino Pirić je matirao Bruna Stergara, dok je Podboršek briljirao vožnjama protiv Gorana Šorka. Domaćin Jure Poljak zasluženo pobeđuje Folera u pozajmljenom autu, a Ivo Znaor ni nakon ponavljanja ne uspeva da dominira nad Urošem Berdajsom.

dalmatia_drift_show_2014_naslovna_10_bud3Favoriti su naravno očarali sve prisutne, pa su u top 4 snage odmerili Pirić, Berdajs, Poljak i Podboršek. Borbu za treće mesto obeležili su Podboršek i domaćin Jure Poljak, koji je dominirao u ovom twinu i osvojio 3. mesto. U finalnom okršaju našli su se Pirić i Berdajs, gde je prvonavedeni apsolutno dominirao i odneo pehar takmičenja Dalmatia Drift Show.

dalmatia_drift_show_2014_naslovna_28_bud3Na zatvaranju događaja vozači su napravili pravu dimnu zavesu na oduševljenje svih prisutnih, a da li je ovo možda jedna nova službena trka za 2015. godinu u Hrvatskoj? Tek ćemo videti.

Autor: Bruno Stergar

Fotografije: Mladen Lamešić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *