Drift

Croatian Drift Challenge no.2 – Osijek

Kada smo se posle Toyota skupa uputili za Osijek znali smo da kasnimo i da bi, po satnici, trebalo da ubodemo kraj kvalifikacija pred samo finale. Očekivali smo gomilu ljudi, kao što smo navikli na 402SR događajima, jer je bilo lepo vreme i ne previše toplo, kao i vruću atmosferu pošto dolazimo pred samo finale, kada su se favoriti već izborili za vožnju u poslednjem krugu. Situacija koja nas je dočekala bila je nešto drugačija…

Mesta za parkiranje na pretek, a očekivali smo da ćemo morati da pešačimo od ulaza!? Nismo valjda toliko zakasnili?!
Jednostavno, mali broj ljudi je došao da poseti ovu manifestaciju (šteta za one koji nisu bili), ali to ne znači da je atmosfera bila loša, već je samo izostala opšta ludnica oko guranja za mesto na „tribinama“, a bilo je i mesta viška za točilicama, što nam je, naravno, odgovaralo.

Sexy Car Wash nije izostao ni ovaj put, a spiker se toliko trudio ubeđujući nas da mlada dama ovo nikada ranije nije radila… Malo je falilo da mu poverujemo, a onda je gospođica stupila na scenu i sve je palo u vodu… Bukvalno.

Da se vratimo na razlog naše posete – dOriftO. S obzirom na to da smo propustili najzanimljiviji deo takmičenja (trening), kada se dešavaju najčudnije moguće stvari od sudara do otpadanja točkova, morali smo da se zadovoljimo vožnjom finalista. Kao i u svakom finalu, atmosfera je napeta kao na WC šolji, jer su razlike između vozača tako male da i sudije teško odlučuju, a na publici je samo da uživa (i navija) u gracioznom šetanju guza (automobila) vrhunskih vozača.
Na podijum su stali Sedlar, Pirić i trećeplasirani Mrgud. Dosta sa pričom… Pogledajte slike!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *