Events

Bimmerfest 2011

Bimmerfest je najveći BMW skup van Evrope (a Evropa je Nemačka). Ove 2011. godine na livadu je izašlo preko 1000 vozila, svako u vrhunskom stanju. Dok mi u Srbiji brojimo na prste kulturno sređene Bendžamine, oni ljudi isto tako na prste broje stock vozila. Ali opet, mi ne bismo gledali ovo širom otvorenih usta da možemo nešto slično da vidimo kod nas. Sve ima svoje prednosti i mane.

Krećemo od najklasičnije kombinacije koja postoji, ako ima neki default ka kome svi teže, onda je to kocka sa RS-kama. Apsolutno idealna kombinacija. Posle nje još par, generacijski, nama bliskih automobila.

Ono što se kod nas retko viđa jesu noviji modeli, pogotovo iz M podruma. Svaki podjednako zanimljiv i jedinstven. Neki su čak i blago krezavi. Ozbiljno društvance se skupilo. Sjajna boja. Ali je zato je kod nas mat crna zakon, rođače.

Ove wide body kombinacije mi nisu baš najjasnije. Ne sviđaju mi se, prilično su agresivne i previše štrče za moj ukus. Karavan, karavan, karavan, karavan . . .Čak je i nova petarda dobila tretman. I na kraju, par klasika koji su harali stazama na čelu sa nezaobilaznim M1.

Umalo da zaboravim ovu cicu. Baš je talentovana.Na ovakvim skupovima svaki auto ima svoju publiku i svoje vreme. Nemoguće ih je sve zabeležiti i ispratiti na isti način. Verovatno bi to trajalo do sledećeg skupa. Još slika ove cice, a i ostalih automobila možete naći ovde.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *