Events

Balkanska Minijada – 2012

Još jedna godina, još jedan vikend, još jedna Minijada. Da budemo precizni, četvrta po redu. Zborno mesto ove godine bilo je na platou ispred Skupštine grada Beograda, gde se mogao videti veliki broj ovih minijaturnih vozila. Registarske tablice su dolazile iz svih krajeva Srbije, ali je još impozantniji bio broj automobila iz Grčke, Makedonije, Slovenije, Slovačke i Mađarske, odakle su dolazili gosti sa svojim, kako starim, tako i novim Minijima…
Svakakve kreacije ljudske mašte su mogle da se vide, od lepo restauriranih primeraka (doduše, čuli smo da je bio samo jedan u potpunosti originalan, ispravite nas u komentarima ako grešimo), preko onih sa ličnim pečatom, pa sve do varijanti upitnog izgleda, ali to je sve stvar ukusa, zar ne?
I dok smo se mi šetkali i razgledali automobile, za učesnike skupa je organizovan obilazak Beograda, pa smo ostali uskraćeni za neke specifične detalje automobila koji su nam se svideli.
Ubrzo je plato počeo da se puni začuđujućom brzinom i jedan po jedan počeli su da se pale motori, a to je moglo da znači samo jednu stvar, vožnja kroz Beograd, ka sledećoj lokaciji- Košutnjaku! Plan je da se tamo održi mini-reli i druženje za sve goste i posetioce u mnogo opuštenijem i hladnijem ambijentu šume.
Kao i u svakoj vožnji velikog broja automobila kroz grad (ne)kulturnih vozača i velikog broja semafora, tako je i u ovoj bilo momenata kada „vođa“ pobegne, pa ste prepušteni sopstvenoj intuiciji da nađete put do cilja u nepoznatom gradu. Smešnih momenata u subotu nije izostalo, kada su Miniji naprasno počeli da iskaču iz svih mogućih poprečnih ulica, suprotnih smerova ili ste jednostavno mogli da ih vidite kako prave krug za krugom na Slaviji u iščekivanju poznatog „lica“.
Pitstop je bio na Lukoil pumpi gde je organizator za svakog učesnika obezbedio po 10l goriva, a ovde ste donekle mogli i da steknete utisak o kolikom broju automobila je reč, jer nisu bili raštrkani na velikoj površini.
Nekim Minijima je bilo potrebno osveženje, pošto im vrućina beogradskog asfalta nije prijala, ali na sledećoj lokaciji će im biti dosta ugodnije i moći će da se odmore…
Etapa Mini-relija kreće od podnožja Košutnjaka, pored groblja i nazad do finalnog mesta okupljanja za taj dan.
Neki su posle brze vožnje morali da odrade vanredni servis, dok su drugi potražili svoje mesto u hladu uz obavezno osveženje…
Do sledeće godine i nove invazije Minija!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 komentara

  • MINI – maksimalno fantasticno.

  • Ministi i Bubisti imaju najkvalitetnije skupove u Srbiji. Velika posecenost, dosta ljudi iz inostranstva i fantasticna atmosfera i svake godine sve bolja i bolja organizacija. Svaka cas’ !

  • Drago mi je videti Minijake u tolikom broju u mom rodnom gradu! Kao overeni MINI manijak potrudicu cu se da budem na 5. Minijadi… Svaka cast!