Vesti

Automobil sa Kriptona – Lamborghini Sian Roadster

Autor /

Lamborghini Sian Coupe, predstavljen prošle godine, usisao je celu industriju u dizajnersku crnu rupu jer, složićemo se, izgleda kao nešto iz budućnosti i to ne one bliske. Italijanski NLO je konačno dobio roadster verziju.

Lamborghini je predstavio, pre toga i prodao, svih 19 primeraka prvog hibridnog super sportskog kabrioleta. Sian Roadster izgledom i performansama ne deluje kao nešto sa ove planete. Oštre linije, agresivan dizajn i aktivna aerodinamika sa zanimljivim svetlosnim grupama ostavljaju utisak na posmatrača, čak i preko fotografije, bez prostornog osećaja.

Baza Aventador-a je uspešno vaskrsla i podarila novi život ovoj hibridnoj letelici u jeku Lambovog odbijanja da pređe na takve, njima, gnusne tehnologije. Da stanem u odbranu italijana – ovo u stvari baš i nije hibrid kao takav. Uz moćni V12 motor zapremine 6.5 litara, takođe iz Aventador-a, koji sada proizvodi 774 vrištećih italijanskih konja dodat je električni pogon koji umesto litijim-jonskih baterija koristi tehnologiju „super“kondezatora.

Radi se o sklopu koji teži svega 34 kilograma, a proizvodi više snage od klasične baterije. Mali električni motor snage 48 volti, odnosno 33 konjske snage, višenamenske je karakteristike. Ukoliko želite samo da preparkirate automobil ne morate paliti urajući V12 agregat već kulturno samo sa elektromotorom to uradite. Takođe, ceo sistem ima za cilj da katapultira automobil, te brojka od svega 2,9 sekunde potrebna da se od 0 stigne do 100 km/h zapanjuje. Ukupna snaga ove moderne ergele je 807 konjskih snaga. Naravno kada električni motorčić više nije potreban na brzini od 130 km/h on se gasi. Još jedna zanimljivost je da je ovo kabrio bez bilo kakvog vida krova i pokrivke.

Uz ovu kupovinu nećete dobiti ni platneni krov, takozvnai soft-top, jer su vlasnici verovatno gospoda kod kojih kiša nije pala poslednjih 20. godina. Lambo nam po običaju u svom sjaju i glamuru  priređuje još jedan raj za oči. Kako spolja tako i unutra. Na standardni Aventador-ov kokpit dodat je infotejment najnovije generacije, a u kombinaciji sa karbonom i najfiniji materijalima ugođaj je vanzemaljski. Sve u svemu, Lambo je nahranio ljubitelje agresivnog dizajna po ko zna koji put. Dame i gospodo sa zadovoljstvom vam predstavljamo Klark Kentov službeni automobil-Lamborghini Sian Roadster.

Autor // Nikola Lukić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *