Drift

Adria Drift Series 2016 – Krško

Druga trka regionalnog takmičenja Adria Drift Serije održala se na Raceland-u, stazi koja postaje prava prestonica slovenačke drift scene.

Iako je po veličini reč o malom trkalištu, tehnički je zahtevno i atraktivno, a prethodnog vikenda okupiralo ga je 18 vozača iz Mađarske, Austrije, Hrvatske i Slovenije. Kako je reč “domaćem” terenu, organizator se potrudio da napravi kvalitetan događaj za više od 1000 ljudi koju su prisustvovali…

Već se na jutarnjim trenzima primetilo odlično raspoloženje kod svih takmičara, a pogotovo kod Clemensa Kauderera i Uroša Berdajsa, od kojih smo navikli da vožnje budu na visokom nivou. Od novih vozača na Raceland-u pojavio se Ferenc Cserép, mađarski vozač koji je na treningu pokazao visok nivo veštine za volanom, dok je manje zapažen bio Giltner sa Nissan Silviom.

Tokom kvalifikacionih vožnji od standardno dobro plasiranih vozača izdvojio bih Stergara koji je vidno došao jako raspoložen, te se kvalifikovao na četvrtom mestu. Sreća nije pratila Igora Tabaka. Kvalifikacije je nažalost morao da vozi u automobilu pozajmljenom od organizatora i nije uspeo da sakupi dovoljno bodova da uđe u Top16.

Anke Klein, sa kojom smo se upoznali na prvoj rundi ovogodišnjeg CDC-a, sada je premijerno nastupila i u ADS, uspevši da se kvalifikuje u Top16, ali… Prvi takmičar sa kojim se susrela “oči u oči” bio je njen sensei – Clemens Kauderer. Očekivano Clemens prolazi u naredni krug, ali želimo posebno da pohvalimo jedinog ženskog vozača Anke na hrabroj borbi. U rundi između Cvetića i Podboršeka bilo je momenata u kojima su i jedan i drugi pravili greške, ali Podboršek prolazi dalje. Vrlo raspoloženi Aleš Pogačar dobija Begića, Berdajs je “rešio” Glitnera, Cserep Ozimeka, Karai Cerara i na kraju Szanto Petača.

Jedini twin koji bismo izdvojili jeste borba Stergar-Barle, zbog vrlo diskutabilne sudske odluke nakon koje je Stergar uložio i službeni prigovor.

Najveće iznenađenje u Top8 je bila Kaudererova greška protiv Podboršeka, a do Top4 stižu Cserep, Barle, Berdajs i Podboršek. Finalnu twin vožnju vozili su Berdajs-Cserep, dok su se za treće mesto borili Barle-Podboršek.
Pobedu u drugoj rundi ADS odnosi Cserep, ispred Uroša Berdajsa, dok treću poziciju zauzima Podboršek.

Dan nakon događaja, objavljena je kazna za Cserepa. Pravila su jasna i zna se da u boksu nema divljanja, ni prebrze vožnje, što je navedeni napravio. Za takvo nesportsko ponašanje i ugrožavanje osoba koje su u tom trenutku bile u boksu, dodeljena mu je maksimalna finansijska kazna i oduzeto mu je 50 bodova.

Sledeća trka Adria Drift Serije vozi se na dosada neviđenoj lokaciji u našoj regiji, jer se trka nikada nije vozila unutar objekta. Treća runda ADS vozi se 26.06.2016. u Splitskoj Spaladium Areni.

Autor // Mladen Lamešić
Fotografije // Mladen Lamešić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 komentar

  • fotke odlicne !!!!!!!