Vesti

Superautomobil sa prednjim pogonom – Ferrari SF90 Stradale

Moramo spomenuti novi Ferrari SF90 Stradale, jer se baš dvoumim između njega ili nečega drugog sa cenom preko pola miliona eura.

Tri stvari su bitne da prodiskutujemo:
1. Ime modela je u čast 90 godina postojanja Scuderia Ferrari trkačkog odeljenja koje je i uzdiglo italijanskog pastuva kao najpoznatiji automobilski brend na svetu. To je ok, bolje nego LaFerrari.

2. Šta Mitsubishi Outlander i Ferrari SF90 imaju zajedničko? Oba automobila su PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) i oba su 4WD. Ovaj drugi je dosta jači. Zapravo SF90 je najjači Ferrari ikada napravljen i broji do okruglo 1000ks. Snagu isporučuje jedan V8, poznat kao F154 (osvajač titule motora godine četri puta za redom) i tri električna motora – dva napred i jedan pozadi. Najzanimljivija stavka je da SF90 možete voziti samo na električni pogon, tada je pogon na prednjim točkovima, i utaknuti ga u zid u Bataji da se napuni! Druga zanimljivost je ubrazanje od 0-100 za 2,5 sekunde.

3. Ne sećam se kada je Ferrari u svojoj modernoj istoriji ovoliko iskočio sa dizajnom. Siguran sam da ne biste rekli da je ovo Ferrari kada bismo uklonili znakove i boju. SF90 je napakovan gomilom zahtevnih sistema koja traže svoj prostor, hlađenje, itd. Naravno, tu je i najkomplikovanija aerodinamika ikada. Ali, nedostaje mi Ferrari u svemu (kakva bedna slamka za koju se hvatam).

Automobil je bolestan.

Autor // Vukašin Medić
Fotografije // NetCarShow

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 komentar

  • Kako brzo zaraditi za ferrari zelim ga od malih nogu a sada imam 18 godina?