Drift

Serbian Drift Championship 2014 – St.2

sdc_adahuja_bud3_74Došli smo na Huju, pogledali širinu staze u odnosu na automobile, zatim se pogledali međusobno i uglas rekli: Dajte Berdajsu pehar, pa da idemo kući. Zar nešto veće od kompakta može da pobedi na ovoj stazi? Ispostavilo se da je i to moguće. Momci su vozili maksimalno pedantno jer su znali da ih jedan milimetar preko limita može skupo koštati.

sdc_adahuja_bud3_4Kartodrom na Adi Huji je ugostio takmičare iz regiona koji su došli da osvoje nove bodove u drugoj rundi domaćeg drift šampionata. Za razliku od staze u Čačku koja je dozvoljavala takmičarima da „šetaju“ po stazi, na Huji to nije bilo moguće. Sve van staze je livada i svako malo izletanje sa sobom donosi oranje po istoj. Stih Tomislava Čolovića: „Livada, livada, sanjiva se budi, sanjiva se budi…“ nam se vrteo u glavi.

sdc_adahuja_bud3_99sdc_adahuja_bud3_41Svaka vožnja je morala da bude maksimalno precizna, a manji automobili u takvoj situaciji jasno imaju prednost. Zar ne? Da je Keršič bio sa svojim E34, ne znam kako bi vozio.

sdc_adahuja_bud3_34Zato smo i mislili da će mali mrav, tj. mighty mouse Berdajs (uvek imamo neki prikladan nadimak za ovog sjajnog čoveka i vozača) ovde lagano odneti pobedu i tako rezervisati krunu za pobednika sezone. Malo smo se prevarili. Ne previše.

sdc_adahuja_bud3_18sdc_adahuja_bud3_128Domaći takmičari su, na nesreću publike, opet kuburili sa tehničkim problemima na automobilima. Dok su gosti Foler, Šorak, Berdajs i donekle Brkljačić, bez većih problema odvozali celu traku, iako se Brkljin nastup u jednom bio pod znakom pitanja. Od domaćih takmičara najviše je pokazao Goran Simić koji je, posle ne tako uspešnog Čačka, pokazao zašto je jedan od naših najboljih driftera. Njegov E46 je funkcionisao kako treba, a Gox je dimio kao u najboljim danima. Izgubio je kasnije od kolege Šoraka u skoro pa identičnom automobilu.

sdc_adahuja_bud3_71sdc_adahuja_bud3_96Pirke je neprekidno zabavljao publiku, Milicu su svaki put dočekali i ispratili aplauzi, a dosta se očekivalo i od Kurbalije koji se posle pauze vratio za volan sa novim, netestiranim autom. Kako to obično biva, sve što je netestirano pati od dečjih problema. Boki je uspeo da odvoza svoj fair share vožnji, ali je očigledno da tu fali još finog brušenja i upoznavanja.

sdc_adahuja_bud3_62sdc_adahuja_bud3_142Polufinala su vozili već pomenuti gosti iz Hrvatske i Slovenije. I zamislite, Berdajs i Brklja su ušli u finale. Kakav šok. U masi je vladala neverica, voditelj je zanemeo, ljudi su bežali kući, a sudije su se sakrile.

sdc_adahuja_bud3_149Čačak se ponovio, ali su njih dvojica zamenili uloge. Brklja pobeđuje i to jedva. Naša prognoza sa početka dana je omanula, ali za mrvicu… Velika vrućina u nedelju je namučila sve one koji su bili na stazi i oko nje, ali vredelo je. Sve je prošlo kako treba i tek nam sada predstoje uzbuđenja u SDC-u. Do sledećeg paljenja guma, vaš Bud3.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 komentar

  • Berdajs objasnio! Čovek je najviše pokazao po mom mišljenju, ali eto odlučila je ta jedna vožnja na kraju. Brklja je imao sreće, njegov kolega je slupao njegov auto čini mi se u četvrtfinalu ali sreća osposobili su auto i eto ga na prvom mestu – svaka čast svima, bilo je uživanje gledati, bez obzira na vrućinu.