Drift

Serbian Drift Championship – St.2, Horgoš

Ovog vikenda održana je, kako bi to voditelj rekao, nova runda drift šampionata na državnom nivou, na starom graničnom prelazu u Horgošu. Dok su nervozni Turci silovali svoje sirene na novom prelazu, momci koji su učestvovali u trci odgovorili su na tu buku na najbolji mogući način. Još većom bukom.
Staza, kao i uslovi oko nje, bili su značajno bolji nego u Vršcu, pa je samim tim trka bila brža, zahtevnija za vozače i, najbitnije, atraktivnija za gledaoce. Ipak, servisni tim je malo zakazao, pa su ubrzo dobili nadimak „Brzi“. Neumorni vojvođanski vulkanizerski veteran nije znao šta ga je tog dana snašlo na Horgošu. A i tko bi znao da može toliko guma da se potroši za jedan dan…
Pored već viđene početne postave vozača, ekipi se pridružio i poznati hrvatski drifter Dario Foler, koga mnogi pamte po Burn Kocki sa trka u Kragujevcu. Na stazi se pojavila i Nissan Sylvia, koju smo vam mi proletos predstavili na sajtu, a, iako nije učestvovala u trci, bilo nam je izuzetno drago da vidimo jedan takav auto na stazi. Ta slika nekako uliva nadu za bolju budućnost ovog takmičenja.
Posle dugačkog treninga, oprostili smo se od nekoliko menjača, felni, guma i diskova, pa neki automobili nisu doživeli početak kvalifikacija. A nakon kvalifikacija rekli smo doviđenja još nekim takmičarima, pa je za kraj dana ostalo osam ispravnih vozila. Par neizvesnih twin driftova kasnije, u finalu su se sastali favoriti ovog takmičenja: Zoran Savić i Dario Foler.
Posle prve trke nismo imali pobednika, pa je ona ponovljena i, nakon okretanja Folera, Savić osvaja najviše mesto na podijumu. U duelu za treće mesto, Goran Simić je pobedio Igora Stevanovića. Zadovoljstvo nam je bilo ponovo se družiti sa ovim momcima. Pozitivan stav i gomila entuzijazma na kraju moraju da prevagnu, pa će valjda tako biti i sa SDC-om. Vidimo se na sledećoj trci…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 komentar

  • Slike 5+
    Svaka cast! 🙂