Vesti

Pikes Peak Hill Climb – Record broken!!!

„Monster“ Tajima je sa svojim Suzuki SX4, ili makar onome što je ostalo od njega posle mnogobrojnih prepravki, odlučio da mu je ove godine cilj da obori sopstveni rekord od 10:01.408 koji je postavio 2007. godine, makar za jednu sekundu, kako je izjavio u intervjuu, ali konačni rezultat je sasvim druga priča!

 

Nobuhiro ‘Monster’ Tajima je oborio svoj rekord na zavijitoj „trci do oblaka“, kako se inače zove Pikes Peak Hill Climb, pošto se za dužinu staze od oko 20km, penjete 1439m u visinu, kroz 156 krivina, a ako nemate sreće i kroz četiri godišnja doba. Modifikovani Suzuki SX4, sa oko 910 konjskih snaga, takmičio se u Unlimited klasi kada je probio mitsku barijeru od 10minuta.

Konačno vreme koje je postavio Tajima iznosi 9:51.278 i time je poslao u prošlost svoj prethodni rezultat, a svim drugim takmičarima zadao domaći oko kojeg će se, verujemo, dugo vremena lomiti automobili ne bi li ovog 61-o godišnjeg Japanca skinuli sa trona (bez starca nema udarca!).

 

Rhys Millen sa svojim Hyundai PM580, nije uspeo da se približi rezultatu od 10 minuta, ali je poboljšao svoje vreme u odnosu na prošlu godinu za ceo minut i njegov novi lični rekord je 10:09.242.

 

Ovo je poslednji put da se, u 89 godina dugoj istoriji ove trke, vozi na mešavini asfalta i šljunka, pošto su lokalne vlasti već krenule da asfaltiraju stazu celom dužinom kako bi privukli turiste. Ovo će naravno uticati na postavljanje novih rekorda, ali će Tajima zauvek biti prva osoba koja je probila psihološku barijeru od 10 minuta.

 

Prvi klip prikazuje uživo komentare Tajima-inog epskog prolaza, ako vas zanima intervju sa njim, premotajte negde pred kraj. Drugi klip je mnogo interesantniji, pošto je u pitanju snimak vožnje obaranja rezultata.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *