Vesti

Low drag Jaaag

low_drag_jag_eagle_gt_bud3_naslovna_1I dok većina nas jedva čeka da vidi konačne slike jednog od najlepših automobila u poslednjih deset godina, Jaguar-a F type kupea, jedan manji deo muške populacije se zadovoljava pedesetogodišnjim modelom (ne ženskim, pobogu) koji je dobio svoju reviziju. Iskusni znaju zašto!
low_drag_jag_eagle_gt_bud3_naslovna_2Poznata britanska firma Eagle, koja je dovela Jeremy Clarkson-a do najvišeg nivoa libida (a možda i dalje) viđenog pred kamerama, predstavlja nam svoj novi projekat, Low Drag GT. Iako većina može odmah da prepozna ovaj auto, ista ta većina se vara. Na prvi pogled, ovo je originalni E-type kupe, ali se  zadnji deo automobila razlikuje od onoga što možete videti, čak i kod nas na ulicama.
low_drag_jag_eagle_gt_bud3_naslovna_3Tokom svoje poznate trkačke karijere Jaguar je izradio Low Drag verziju kupea koja je upotrebom aluminijuma izgubila skoro 200 kilograma. Uspešno se takmičila protiv legendi kao što su Ferrari GTO i Shelby Cobra. Na kraju, posle nekoliko udesa, od kojih je jedan imao tragičan kraj, Jaguar je prestao da upošljava ovaj auto.
low_drag_jag_eagle_gt_bud3_naslovna_4Danas, isti taj perfektno proporcionalni oblik iz 60-ih dostupan je svima. Pod svima, mislim na vas par koji i ne razumete ovaj jezik kojim pišem. Opčinjen sam ovim automobilom, božanstven oblik i izrada. Reči je malo, ali ima dosta slika. Uživajte.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 komentar