Vesti

Lično Vaša trkačka Fiesta?

Ford Fiesta R2 Rally Kit

Ford Fiesta R2 Rally Kit

Razvijen od strane firme M-Sport, koja je Ford-ov partner u WRC od 1997. godine, ovaj „paket“ će transformisati standardnu, uličnu verziju Ford Fieste u pravi auto spreman za reli!

R2 paket sastoji se od novih klipova, klipnjača, opruga ventila, bregastih, injektora goriva, ojačanog kartera, bučnijeg izduva i kompletno redizajnarnog usisa, a svi ovi delovi utiču da se performanse četvorocilindričnog, 1.6 litarskog Ti-VCT agregata popnu na fascinantnih 168 konjskih snaga i 181Nm obrtnog momenta, što je povećanje od oko 40% u odnosu na standardnu Fiestu (120ks i 152Nm).

Druge komponente ovog „paketa“ su četvoroklipna AP kočiona klješta u kombinaciji sa većim samoventilirajućim diskovima, Eibach i Reiger delovima vešanja. Naravno tu su i zaštitni kavez, trkačka sedišta i pojasevi, novi Sadev petobrzinski menjač sa ravnim zubima i šper diferencijalnom, kao i drugi delovi koji dozvoljavaju trkanje van asfaltiranih puteva!

Cena, prava sitnica! U Velikoj Britaniji, R2 paket će vas unazaditi za tričavih ₤18,995, a na tu cenu je još potrebno dodati porez i cenu dostavljanja.

Spominje se pravljenje R1 paketa, koji će cenovno biti pristupačniji, ali o tome nismo pronašli informacije, s obzirom na to da je R2 paket u prodaji od kraja 2009. godine.

2011-Ford-Fiesta-R2-Rally-Kit

Through the mud and rain - Ford Fiesta R2

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 komentar

  • Ozbiljan paket! Posle te konverzije postaje pravi mali djavo! Samo je i cena paprena! 😀