Vesti

Konceptualni automobil Alfa Romeo Tonale

Povodom 58. Međunarodnog sajma nameštaja (Salone Internazionale del Mobile), prvi Alfa Romeo SUV model srednje veličine plug-in hibrid imaće svoju premijeru u Italiji na ekskluzivnoj sceni osmišljenoj da obeleži spoj elektrifikacije i jedinstvenih elemenata brenda Alfa Romeo.

Pedesetosmo izdanje Međunarodnog sajma nameštaja (Salone Internazionale del Mobile), međunarodne izložbe koja je oduvek spajala stil, dizajn, istoriju i kulturu, sa akcentom na trendovima jučerašnjice, današnjice i sutrašnjice, biće održano u Milanu od 9. do 14. aprila. Smešten na sajmu u Rou, Alfa Romeo je izabrao ovaj prestižni događaj kao mesto na kojem će se održati nacionalno predstavljanje konceptualnog automobila Tonale, prvog plug-in hibridnog kompaktnog SUV-a ovog italijanskog brenda.

Koncept Tonale otelotvoruje poznati zaštitni znak brenda Alfa Romea, a to je jezik lepote: u pitanju je kompaktan SUV za gradsku vožnju koji ima sportski karakter. Kada je u pitanju dizajn, upečatljive odlike italijanskog stila su projektovane u budućnost, ističući savršenu mešavinu vrednog nasleđa i iščekivanja novih dostignuća. Poštujući Alfa Romeo filozofiju, svaki detalj je dizajniran za vozača, a ergonomija omogućava zadovoljstvo u vožnji, prvoklasni metali i, iznad svega, neprevaziđeno dinamično upravljanje. Pored toga, Tonale, konceptualni automobil je dodir sa elektrifikacijom brenda Alfa Romeo. Vrhunska tehnologija i legendarna dinamika u vožnji zajedno stvaraju nove prilike i pružaju opipljive odgovore na nove izazove.

Dizajn modela Tonale je okrenut budućnosti. Njegove kompaktne dimenzije naglašavaju jedinstvenost italijanskog dizajna i tipičnog originalnog i modernog Alfa Romeo stila koji sadrži suštinu italijanske umetnosti u obliku bezvremenog stvaralačkog iskustva. Model Tonale inspirisan je lepotom i detaljima ljudskog oblika, kao i kretanjem svetla koje naglašava čiste linije i oblike. Nekoliko proslavljenih detalja odabrano je kao deo njegovog dizajna kako bi postali opipljiva manifestacija istorije brenda, a rezultat predstavlja moderan pristup Alfa Romeo anatomiji.

“Teledial” volan, na primer, jeste element koji podseća na tradicionalnu Alfa Romeo DNK. Dizajn 21-inčnih felni modela Tonale podseća na koncept telefona sa brojčanikom na okretanje putem lagane strukturom koja proizvodi jasnu i snažnu interpretaciju teme kruga. Ovaj stilski izbor potiče iz 1960-ih, kada se pojavio na legendarnom modelu 33 Stradale. Sa strane, pun i elegantan volumen tipičan za automobile iz samo naizgled daleke generacije i vrste flertuju sa kvalitetima koji podsećaju na fascinantnu formu modela Duetto ili Disco Volante Spider, istovremeno, „Linea GT“ Tonalea daje novo značenje izraženom stavu i osećaju sigurnosti koje donosi nagrađivani model GT Junior. Prednji kraj dolazi sa prepoznatljivim trouglastim okvirom rešetke i karakterističnim Alfa Romeo znakom kao smelim upečatljivim detaljima, nagoveštavajući brzinu i fluidnost koje prožimaju Tonale. Da upotpuni dizajn prednjeg kraja, tu je i ovaj legendarni element „3 plus 3“ grupa svetala koja budi uspomene na ponositi izgled modela SZ i Brera (prema kojoj nikada nismo krili svoju ljubav). Zadnji kraj modela Tonale ukrašen je i ublažen ušuškanim zadnjim prozorom, a upotpunjuje ga krov sa blago isturenim „repićem“ koji odiše skladnošću sa panoramskim krovnim prozorom. Kao što je to slučaj sa svakim modelom Alfa Romeo, dizajn automobila dolazi sa osobenim detaljima. Grupa zadnjih svetala više podseća na grafički znak nego na optički svetlosni element, kao svojeručni potpis umetnik.

Dizajn enterijera modela Tonale inspirisan je trkačkom istorijom brenda Alfa Romeo, odiše strašću i odličnim upravljačkim sistemom u igri dinamičnosti i moćnih oblika. Tonale ima kabinu smelog dizajna koja ispunjava potrebe vozača, ali i obezbeđuje udobnost putnika. Njegov stil predstavlja ravnotežu harmonije i napetosti, stvarajući osećaj kao da će čitav automobil odjednom da jurne. Snažne emocije koje izbijaju iz enterijera modela Tonale pojačane su kontrastom premijum materijala, kao što su hladna postojanost aluminijuma koja se spaja sa toplom mekoćom kože i materijala Alcantara. Unutra se nalaze i prozračni paneli i centralni tunel osvetljen sa zadnje strane. DNA režim vožnje, jedan od ključnih elemenata brenda Alfa Romeo, savršeno se smestio na tunel. Unutrašnjost modela Tonale nudi detalje uobičajeno rezervisane za ekskluzivne pakete opreme daje privilegovano iskustvo. Deo za putnike je impresivan, udoban i opremljen karakteristikama dinamičnosti koje će automobilski entuzijasti ceniti

Izvor // FCA Grupacija
Fotografije // Alfa Romeo Press

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *