Vesti

Kastratović na Navaku predstavio nove sponzore, unapređenja i izgled “kruza”

Srpski automobilista Zoran Kastratović odvezao je predsezonski test na stazi Navak u Subotištu. On je ujedno predstavio i novog sponzora, kao i izgled svog “ševroleta” za 2020.

“Nisam vozio od septembra prošle godine i zaista sam dugo i željno čekao trenutak da ponovo izađem na stazu. To se konačno dogodilo uz pomoć prijatelja sa Navaka i Bud3 tima, pa smo u prilici da vam predstavimo novu ekipu Neo tuls tim i fotografije koje su deo naših promotivnih aktivnosti. Uz to vam javljamo da smo živi, da smo zdravi i da smo se ozbiljno spremili za nove izazove u CEZ”, kaže Kastratović za naš portal.

“Nadam se da nam predstoji uspešna sezona, koja je, prema trenutnoj situaciji, spakovana u četiri meseca. Maksimalno smo se spremili za ovu godinu, imamo podršku poljske kuće Topeks grup, koja je u nama prepoznala potencijal dobro tehnički potkovane ekipe. Nastupamo u zemljama u kojima oni posluju, delatnost su im oprema i alati za automobile, a Neo im premijum brend”.

Kastro nam je otkrio i šta je urađeno na automobilu tokom zime i prinudne pauze prouzrokovane koronavirusom.

“Pandemija nam je dobrodošla da uradimo sve što smo zamislili, a kad je ukinuto vanredno stanje falilo nam je možda još nedelju dana da uradimo baš sve što nam je bilo na umu”, našalio se on. “Napravili smo dva krupna unapređenja, kako bi “kruz” bio što konkurentniji sa TCR automobilima. Prvo smo dizajnirali potpuno novu haubu, da bismo obezbedili bolje hlađenje motora, jer nas čekaju najmanje dve izuzetno tople trke. Problem sa interkulerom sam uvideo najviše na Grobniku 2019, kad je auto potpuno drugačije radio kad se motor pregrejao. Druga stvar je novo zadnje krilo, za koje smo iskoristili nacrt sa “klia”.

“Ono što je važno je da smo na testu na telemetriji videli da smo sve uradili kako treba. Konačno smo uspeli da unapredimo potisak, pa je sada na 200 km na sat on negde 170 kilograma, dok je originalno krilo pravilo tek jednu osminu toga. Auto se sad drugačije ponaša i bliži je po ponašanju TC1 automobilima. Srazmerno malo vremena i novca smo iskoristili za unapređenja na najbolji mogući način”.

Kastratović očekuje da bude konkurentniji nego 2019, jer će, zahvaljujući novim sponzorima, imati na raspolaganju i bolje pneumatike. Beogradski trkač priznaje da su se svi trkači malo ulenjili, iako je on redovno išao u teretanu tokom višemesečne pauze.

“Nedavno sa bio u Banjaluci, na testu “lade veste” mog prijatelja i kolege Miroslava Josipovića. Neverovatno je koliko pauza utiče na jednog vozača. Kad sam seo u taj TC1 auto, koji je kao neki divlji konj, pa još na uzanoj stazi, video sam koliko auto traži od vozača. Posle smo auto malo ukrotili, a test je bio dobar trening za mene. Uz to sam ispunio sebi životnu želju da provozam jedan TC1 auto”, dodao je Kastro uz opasku da je on i fizički i psihički sasvim spreman za sezonu Centralnoevropske zone šampionata na kružnim satazama koja bi trebalo da počne krajem jula na Grobniku.

AUTOR // Jelena-Katarina Mitrović
FOTOGRAFIJE // Vojislav Vujanić
IZVOR // Serbiaring.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *