Drift

Croatian Drift Challenge 2015 – Rd. 2

Prođe leto trideseto… Gde ti, ludače, vidiš leto?? Poslednjih nekoliko dana samo što sneg nije pao. Jeste, ali kasnimo sa ovim izveštajem dva meseca… Dakle, Croatian Drift Challenge round 2, fight!

Planine, zeleniš, more i valovi, lokalni požari, Grobnik. Ali ne auto-staza, već aerodrom preko puta bilo je mesto održavanja druge runde CDC-a, sredinom jula. Pomeranje lokacije i datuma je, nažalost, rezultiralo i manjim brojem takmičara, kao i publike, jer smo ušli u sezonu godišnjih odmora (zato i kasnimo sa izveštajem).

Dan je započeo dobro, jer je tu novo okruženje, nova staza, koja je tehnički zahtevna, dovoljan broj takmičara da će morati da se bore za svoje mesto u Top 16 listi. Pored Klemensa iz Austrije, na koga smo navikli da je redovan posetilac CDC-a, „cirkusu“ se pridružio i par Izraelaca koji su rentirali automobile kako bi učestvovali na takmičenju… Pravi internacionalni karakter, koji nije dugo trajao. Jedan auto se zapalio, a drugi je rekao da mu je dosta posle višestrukih popravki. Nažalost, nisu samo oni morali da odustanu od daljeg učestvovanja, pa je u Top 8 prošlo čak pet takmičara, tzv. lucky winnera, zbog odustajanja njihovog para iz prethodnog kruga, tj. Top 16. Berdajs–Zrnčević, Znaor–Foler, Klemens–Brkljačić i Šorak–Pirić bili su ti koji će boriti za mesto na podijumu, a kako su svi iskusni vozači, borbi i vožnji „vrata na vrata“ nije nedostajalo.

Konačni poredak posle nekoliko ponavljanja i jednog nesretnog okretanja bio je – Pirić, Znaor, Kauderer i, četvrti, Zrnčević. Poredak na tabeli posle druge runde bio je takav da Marino Pirić ima ubedljivo najveći broj bodova i potrebno je bilo samo da uzme mesto na podijumu u finalnoj trci kako bi osvojio šampionat, dok su preostala dva trofeja mogla da dođu u svačije ruke.

Treća runda zakazana je za 27. 09. 2015. na standardnoj lokaciji Oryx Centra u Mičevcu.

Autor // Vojislav Vujanić
Fotografije // Vojislav Vujanić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *