Vesti

Carstvo Vazduha – Luftgekühlt 6

Na svetu postoji jedno carstvo, u njemu caruje… vazduh. Vazduh kojim se Porše hrani i hladi. Davno su prošla vremena kada je vazduh bio glavni rashladni element 911-ice, ali ta vremena nikako nisu zaboravljena. Ne samo da nisu zaboravljena, nego su uzdignuta na poseban nivo. Luftgekühlt 6 nivo.

Okupljanje „vazdušara“ u Kaliforniji poznato kao Luftgekühlt je doživelo svoje šesto izdanje i sigurno je najmoćnije do sada. Trkački vozač Patrick Long i Jeff Zwart, čovek iza kamere mnogih Porše reklama, su uz pomoć entuzijasta stvorili jedan epski automobilski događaj koji ostavlja bez daha iz godine u godinu. Ovog puta, smešten među kulisama filma: „Povratak u budućnost“, Luftgekühlt okuplja sve što je iko ikada želeo da vidi na Porše okupljanju u nestvarnom okruženju.

Broj učesnika je limitiran i broj posetilaca je limitiran. Izbor izloženih modela prolazi kroz selekciju žirija i njihovom izboru morate verovati. Svoje mesto su pronašli: 934 Turbo RSR rađen po specifikaciji grupe 4 (1 od 31), 993 GT2 rađen po specifikaciji za GT2 šampionat (1 od 57), 906 takođe rađen za grupu 4 (1 od 50), 356 Aluminium Body (1 od 1), 911 R iz 1968 (1 od 20), 550 spyder (1 od 90). A pored njih tu su legende neverovatnih brzina i vremena kao što su 917/10 Turbo, 917 K Gulf, 917 P/A, 917/30 (posebno vredno guglanja), 935, 962, itd. Livreje su dovoljne…

A da ne bi bilo dosadno, tu su poznata imena Porše avangarde kao što su Singer i Magnus Walker. Najviše pažnje je privukao Outlaw 356 RSR u izvedbi Emory Motorsport-a. Komentari su tipa: „Čoveče, ne znam da li da te mrzim ili obožavam zbog ovog monstruma kog si kreirao“. I apsolutno se slažemo – nešto kao erekcija i depresija u isto vreme. Sve u svemu, ako postoji raj na zemlji, to je Luftgekühlt 6.

Autor // Vukašin Medić
Fotografije // Autoblog.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.