Vesti

Singerica

Oblik klasičnog 911 je večan, ali osećaj klasičnog 911 ipak nije. Zato su tu ljudi iz Singer-a koji vraćaju sjaj starim, klasičnim, vazdušnim 911-cama. Samo im nađite dobru školjku i oni će vam napraviti fantastičnu kombinaciju.Teret koji Porsche nosi sa sobom je ogroman. Napravili su jednu originalnu 911-cu, toliko uspešnu da svi naredni modeli, iako drugog imena, nose bedž 911. To je sada vodom hlađena mašina koja ispunjava sve ekološke standarde, sigurnost na prvom mestu, navigacija i ostale teške „gluposti“ koje je guraju daleko ispred modela iz 1964.Da li se esencija izgubila? Ako pitate entuzijaste i ljude iz Singera, jeste. Ali oni nude rešenje, u vidu Singer 911 modela. On nije klon ili neka vrsta hot-rod-a već ponovno rođenje, reinkarnacija klasičnog 911.Fuzija čiste 911-ce sa modernim materijalima, tehnologijom i dizajnom koji nas vraća u zlatno doba auto industrije.

Koristeći elemente različitih podverzija, postignut je jedinstven ali prepoznatljiv izgled. Velika pažnja posvećena je detaljima, kao što su kultne Fuchs felne, diskretan čep rezervoara, zadnji spojler, svetlosne grupe…Unutrašnjost delimično spartanska, ali opet u koraku sa modernim potrebama. Prelepi MOMO volan, retro Recaro sedišta, revizirane komade i instrumenti na tabli, ali tu su još i konekcija za plavi zub i ajpod.Za pokretanje je uzet najnapredniji vazdušno hlađeni motor iz 993-ke kome je radna zapremina povećana sa 3.6 litara na 3.82 litara. Svi ugrađeni motori su ručno sklopljeni. Snaga koju isporučuje zavisi od želje kupca, 360 ili 425 „konja“.

Ovo je definitvno jedan fino brušeni dijamant. Cilj koji su sebi postavili inženjeri iz Singera, a to je optimizovanje i unapređenje svakog detalja klasične 911-ce da bi se istakla večna vrednost i duh ovog automobila, je postignut, na način kakav do sada nije viđen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *