Offroad

Muddy Boys With BIG Toys

offroad_bud3_naslovna_34Nedavno je organizovana sedma po redu kružna trka terenskih vozila „TATA 2014“ koja se tradicionalno održava u selu Kamenovo u blizini Petrovca. Iako je odziv takmičara ove godine daleko manji nego prethodnih, što je simptomatično i za druge „grane“ domaćeg auto sporta (ubi nas ova kriza…), lepo vreme, dobar provod i atraktivna vožnja nisu izostali i učinili su vikend vrlo zanimljivim.
offroad_bud3_naslovna_15Staza dugačka 4500 m specijalno je napravljena za trku off-road vozila. Kiša, koja je padala prethodnih nekoliko dana, dodatno je otežala prolaz po stazi, a organizator se poslužio teškom mehanizacijom (čitaj – bagerom), kako bi je načinio još izazovnijom za takmičare.

Takmičari su podeljeni u tri klase:
Hard – Najzahtevnija staza, uglavnom uz čestu upotrebu vitla tj. sajle za izvlačenje;
Soft – Dosta prohodnija staza na kojoj se postižu veće brzine;
Soft Plus – Takođe prohodna staza na kojoj će se takmičiti samo legalno registrovana vozila.
offroad_bud3_naslovna_24U subotu su se izvlačile startne pozicije i vozila se trka u trajanju od četiri časa. Vozač sa najvećim brojem odvezenih krugova je u nedeljnoj trci startovao prvi, a u slučaju kvara vozila, ekipe imaju pravo na servis i nastavak trke.
offroad_bud3_naslovna_17Trka je po planu nastavljena u nedelju sa još četiri časa vožnje, na sada već ozbiljno prekopanoj stazi. Spremnost ekipa i njihovih vozila je došla do izražaja, pošto su vozila morala da izdrže znatno teže uslove, jer je staza postala teža i zahtevnija za prolaz. Na kraju dana pobednik trke je onaj koji je odvezao ukupno najveći broj krugova za svih osam sati vožnje.
Hard:
1. Šumadija 4×4 – Restoran „Daščara“
2. AMC SOPOT
3. Šumadija 4×4 – Miša PATROL
Soft:
1. Tošić Morava 4×4
2. Šumadija 4×4 – Off road team Veljović
3. Servis Đorđevići Rašanac

Soft Plus:
1. Šumadija 4×4- Miša Pajero

Ove godine učestvovao je i „The Twin Off Road Team Pavilkeni BG“. Ekipa iz Bugarske, koja je imala par kvarova na vozilu, ali će sve to ispraviti već za sledeću godinu.

Autor: Jovan Velojić

Fotografije: Jovan Velojić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 komentara