najava

Moped Endurance Cup Srbija

Prošlog vikenda, na prepunoj stazi Kart Moto centra Ada Huja, pred gotovo 1.000 gledalaca, 16 ekipa izašlo je na stazu sa svojim mopedima da se nadmeće tokom četiri sata duge trke. Trke u kojoj su odvezli više od 250 krugova.

Trke izdržljivosti do sada nisu uspevale da zažive kod nas, ali je očigledno ključ bio u jeftinoj klasi, koja je svima priuštiva, a pritom predstavlja odličan vid druženja subotom uveče. Kako je nulta trka prošla bez većih problema, uz minimalne propuste koji će već za prvu zvaničnu trku biti sanirani, organizatori su odlučili da za 2017. godinu raspišu Cup koji će biti sačinjen od pet trka, a prva od njih vozi se već u noći između 29. i 30. jula, na stazi Kart Moto centra Ada Huja.

Od 16 ekipa, koliko ih je startovalo „nultu“, eksperimentalnu trku, čak 12 ekipa je svoje mopede dovezlo do cilja, što predstavlja veliki uspeh. Nisu svi motori radili savršeno, u boksu smo gledali mehaničare i vozače kako neumorno šrafe i vraćaju svoje mopede u život, kako bi došli do cilja. Jednima je cilj bio pobeda, drugima da trku privedu kraju.

Pobedu na eksperimentalnoj trci odnela je ekipa „Samo polako“ iz Zrenjanina, druga je bila ekipa „Svon, majmun i vav“. Ekipa „Garage Majstori“ kroz cilj kao trećeplasirana, ali nakon obostranih prigovora, treću poziciju podelili su sa ekipom „Sparrow tim“.

Autor // Vojislav Vujanić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *